Όχι, το Facebook δεν έχει κουζίνα

Το Facebook έχει αλλάξει και έχει προσαρμοστεί σχεδόν σε όλες μας τις καθημερινές συνήθειες, που δεν αφορούν απαραίτητα την επικοινωνία με φίλους και συγγενείς. Μία τέτοια νέα δυνατότητα, είναι η παραγγελία φαγητού, απευθείας μέσα από το Facebook. Χωρίς να ανοίξεις τη σελίδα του καταστήματος ή κάποια άλλη εφαρμογή.

Η επιλογή «Order Food» βρίσκεται στο πάνω μέρος της εφαρμογής, αν και για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγους χρήστες που διαμένουν στις Η.Π.Α. Βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο και αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, δεν υπάρχει ενημέρωση για την τελική κυκλοφορία σε όλους τους χρήστες.

Η δυνατότητα παραγγελίας είναι ουσιαστικά μία συνεργασία του Facebook με διάσημες υπηρεσίες φαγητού όπως τα Slice και Delivery.com. Και τα 2 αφορούν τις Η.Π.Α. αν και δεν βλέπουμε το λόγο να μην επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Άλλωστε, το Facebook θα χρειαστεί επιπλέον συνεργασίες, με όλες τις χώρες στις οποίες θα εμφανιστεί στο χρήστη αυτή η επιλογή.

Διάβασε επίσης: 9 στους 10 έχουν smartphone Android

Όλη η διαδικασία παραγγελίας γίνεται μέσα από το ίδιο το Facebook. Μπορείς να δεις ένα χάρτη με τα καταστήματα που υπάρχουν κοντά σε εσένα και υποστηρίζουν την υπηρεσία παραγγελίας, να δεις τις τιμές του μενού, κριτικές από άλλους χρήστες ή να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για το πιάτο που σε ενδιαφέρει.

Μόλις αποφασίσεις αυτό που θέλεις να παραγγείλεις, μπορείς να δεις και τον ενδεικτικό χρόνο που θα ετοιμαστεί το φαγητό σου. Φυσικά, η νέα αυτή δυνατότητα του Facebook θα δώσει ένα παραπάνω λόγο σε όσους τη χρησιμοποιούν πολλές ώρες την ημέρα για την επικοινωνία τους, να μείνουν συνδεδεμένοι. Από τη μία φαίνεται πως το Facebook θέλει να κρατήσει όση περισσότερη ώρα μπορεί τους χρήστες μέσα στην εφαρμογή από την άλλη οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν επιπλέον εφαρμογές στο smartphone, για το φαγητό τους.