Ένα από τα χαρακτηριστικά του Facebook που ξεχωρίζουν, είναι χωρίς αμφιβολία το Events, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί όσος κόσμος χρησιμοποιεί και το Messenger κάτι που ίσως δεν περιμένατε.

Αυτός είναι και ο λόγος που η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή για smartphones την οποία ονομάζει απλά Events. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να δουν τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πόλη τους, δίνοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξεχωριστά γεγονότα μαζί με τους φίλους τους. Το ίδιο ισχύει και για ζωντανές μεταδόσεις μέσω της υπηρεσίας Facebook Live οι οποίες εμφανίζονται και αυτές στην εφαρμογή.

Μία από τις λειτουργίες της εφαρμογής είναι η εμφάνιση ημερολογιακών γεγονότων του χρήστη παράλληλα με αυτά του Facebook για καλύτερη οργάνωση και διαχείριση. Επιπλέον η Home καρτέλα εμφανίζει υπό τη μορφή καρτελών όλα τα γεγονότα της πόλης, με τον χρήστη να μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η εφαρμογή Facebook Events κυκλοφορεί αρχικά για iPhone και θα κάνει σύντομα την εμφάνιση της και στην πλατφόρμα του Android σύμφωνα με το Facebook.