Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εφαρμογής Prisma, η ενσωμάτωση φίλτρων που μετατρέπουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας σε καλλιτεχνικές δημιουργίες έρχονται πλέον και στο Facebook, αρχής γενομένης από την υπηρεσία Facebook Live.

Το Facebook προχώρησε σε επίδειξη της νέας δυνατότητας πρόσφατα στο συνέδριο WSJDLive, με την οποία όπως και στο Prisma, χρησιμοποιούνται φίλτρα για αλλαγή του βίντεο σε μια πιο «καλλιτεχνική δημιουργία», μιμούμενα διάφορα στυλ διάσημων ζωγράφων. Η υλοποίηση του Facebook κάνει την όλη διαδικασία εφικτή σε πραγματικό χρόνο ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπο στάδιο.

Αυτό όμως δεν ισχύει για το ίδιο το Prisma που ανακοίνωσε άμεσα τη δική του υλοποίηση της τεχνολογίας του στο Facebook Live, η οποία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες. Αρχικά το Prisma υπόσχεται ότι ο χρήστης θα μπορεί να κάνει ζωντανή μετάδοση μέσω της εφαρμογής του στο Facebook Live, χρησιμοποιώντας 10 από τα γνωστά φίλτρα της εφαρμογής, ενώ στο άμεσο μέλλον ο αριθμός αυτός θα ανέβει στα 17.