Ο σωστός gamer κρίνεται από τον εξοπλισμό του: αυτή η φράση θα μπορούσε να είναι μέρος του «όρκου του σωστού gamer», αφού τα σωστά αξεσουάρ είναι αυτά βοηθούν τους σύγχρονους παίχτες των απαιτητικών video game, να ανταποκριθούν στις υψηλές προδιαγραφές τους…

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τα video game, «ψάχνονται» πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Βλέπεις, οι ανάγκες της εξέλιξης των παιχνιδιών αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις από την πλευρά των παιχτών, δημιούργησαν την ανάγκη για τη δημιουργία ειδικών αξεσουάρ, τα οποία είναι σχεδόν απαραίτητα για όποιον θέλει να απολαύσει την εμπειρία ενός σύγχρονου video game στο μάξιμουμ. Αυτές οι συσκευές πάντως δεν είναι μια «πολυτέλεια» που απευθύνεται μόνο στους φανατικούς των παιχνιδιών. Πρόκειται για αξεσουάρ ιδιαίτερα χρήσιμα και για επαγγελματίες, όπως είναι π.χ. οι γραφίστες ή όσοι ασχολούνται με το animation και γενικά την επεξεργασία ψηφιακού περιεχομένου, καθώς είναι προϊόντα που χαρακτηρίζονται για την ακρίβεια και την ταχύτητα στη λειτουργία τους.

  • «Ποντίκια» έτοιμα για μάχη:  Το ποντίκι είναι ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» σου σε ένα παιχνίδι. Οι απαιτήσεις όμως των σύγχρονων τίτλων του χώρου, έχουν οδηγήσει τις εταιρείες να κυκλοφορήσουν μοντέλα με «έξτρα» δυνατότητες.  Έτσι, στην αγορά θα βρεις μοντέλα με αρκετά  thumb buttons (κουμπιά στο πλάι της συσκευής), τα οποία είναι σχεδιασμένα ειδικά για να επιλέγει ο παίχτης με ένα κλικ τις εντολές που θέλει να δώσει.
  • Gaming mousepads:To «special» ποντίκι σου χρειάζεται και μία ανάλογη «βάση», έτσι; Τα mousepads μπορεί να θεωρούνται από πολλούς παρωχημένα, αλλά εδώ, στον κόσμο των gamers, εξυπηρετούν τις υψηλές απαιτήσεις των χρηστών, που απλά αναζητούν την τελειότητα! Στόχος είναι οι υψηλές επιδόσεις τόσο για οπτικά όσο και για τα laser ποντίκια. Τα τοποθετείς πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και μπορείς να απολαύσεις με ακρίβεια και αξιοπιστία όλες τις κινήσεις του ποντικιού σου.  Ακόμη και αν είσαι άτσαλος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αγχωμένος ή …εκνευρισμένος, η αντιολισθητική βάση του σου προσφέρει σταθερότητα σε κάθε κίνηση. Επίσης, είναι εύκαμπτο ώστε να μπορείς να το παίρνεις πάντα μαζί σου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά μοντέλα είναι ανθεκτικά και στο πλύσιμο, για να φαίνονται πάντα σαν καινούργια.
  • Ειδικά πληκτρολόγια για gaming: Εδώ το ζητούμενο είναι η ταχύτητα αλλά και η άριστη απόκριση στα δάχτυλά σου όταν το παιχνίδι «ανάβει». Επιπλέον είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, καθώς είναι ικανά να ανταποκρίνονται σωστά μετά και από εκατομμύρια πατήματα από τα δάχτυλα σκληροτράχηλων παιχτών

Με ένα ειδικό gaming ποντίκι και ένα αντίστοιχο πληκτρολόγιο, είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε πρόκληση ενός σύγχρονου video game!

  • Gaming Key pad (πχ το Razer Tartarus): Ένα ακόμη πιο «ειδικό» εργαλείο: πρόκειται στην ουσία για ένα πληκτρολόγιο διαφορετικής μορφής, στο οποίο μπορείς να προγραμματίσεις πλήρως τις λειτουργίες των 25 πλήκτρων του. Έτσι, φέρνεις στα μέτρα σου το παιχνίδι, συνδυάζοντας όπως ακριβώς σε βολεύει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται. Έτσι γίνεσαι ακόμη πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός. Το πρόσθετο wrist-rest (ένα σημείο στο οποίο ακουμπά ξεκούραστα ο καρπός σου), μπορεί να σταθεί σε δυο διαφορετικά σημεία ώστε να ώστε να παίζεις άνετα για πολλές ώρες. Τέτοιου τύπου συσκευές σου επιτρέπουν – μέσω του λογισμικού που διαθέτουν – να αποθηκεύεις το προσωπικό σου προφίλ και να μπορείς να παίζεις από οποιονδήποτε υπολογιστή, όπου και να βρίσκεσαι, μέσω μιας υπηρεσίας τύπου cloud (αποθηκευτικός χώρος που είναι διαθέσιμος online για τον κάθε χρήστη).

[justified_image_grid exclude=853]

  • Gaming ακουστικά: Ο καλός, δυνατός ήχος, είναι…το μισό παιχνίδι, μου λένε «μπαρουτοκαπνισμένοι» gamers. Δεν μπορείς όμως πάντα να έχεις συνδεδεμένο το pc σου με το home cinema και να …τρίζουν τα τζάμια από τις κανονιές στο Battlefield έτσι; Οπότε η λύση είναι ένα καλό ζευγάρι ειδικά ακουστικά. Μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιείς στο κινητό σου, αλλά έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου, ενισχυμένη ηχομόνωση ενώ σε αρκετά μοντέλα θα βρεις και ενσωματωμένο μικρόφωνο για να μπορείς να μιλάς στο παιχνίδι με άλλους συμπαίκτες που είναι online ή να απαντάς στο κινητό σου. Σε άλλα μοντέλα επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση: υπάρχει μεγαλύτερη ηχομόνωση στα αυτιά (λόγω της σχεδίασή τους), ενώ και ο επιμέρους εξοπλισμός τους είναι πιο πλούσιος, με σύστημα noise reduction (που φιλτράρει στην ουσία τον ήχο), ενσωματωμένη κάρτα ήχου, ιδιαίτερο φωτισμό, θύρα USB και πρόβλεψη για μελλοντική αναβάθμιση του λογισμικού τους κτλ. Πρόκειται για ακριβότερες λύσεις αλλά απευθύνονται σε ένα κοινό που παίρνει το …παιχνίδι του στα σοβαρά!

Τα ακουστικά είναι ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ για έναν gamer, καθώς φορώντας τα μπορεί να απομονωθεί από το περιβάλλον και να αφοσιωθεί στο παιχνίδι

  • «Τιμονιέρα» η απαραίτητη: Όποιος φίλος των video games σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει τη σωστή «τιμονιέρα»! Πως αλλιώς άλλωστε μπορείς να απολαύσεις ένα παιχνίδι ταχύτητας, χωρίς ένα πραγματικό τιμόνι αλλά και τα ανάλογα πεντάλ; Σημείο αναφοράς και σε αυτό το αξεσουάρ, είναι η ακρίβεια στις κινήσεις, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, να μπορεί να αποδοθεί με πιστότητα η εξομοίωση της οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Και η αλήθεια είναι, ότι μόνο έτσι θα πετύχεις κάτι τέτοιο…
  • Χειριστήρια για pc και κονσόλες: Eίναι το πιο «κλασικό» αξεσουάρ και υπάρχει από τότε που παίζαμε ακόμη με τους Atari και τους Commodore. Από τότε βέβαια έχουν εξελιχθεί πολύ, έχουν αποκτήσει εργονομική σχεδίαση, τα υλικά κατασκευής τους είναι σαφώς πιο κατάλληλα για πολύωρο παιχνίδι ενώ και οι επιλογές που έχεις στα διάφορα κουμπιά, μοχλούς κτλ. που φέρουν πάνω τους, αποτελούν προϊόν της εμπειρίας που μετέδωσαν οι ίδιοι οι gamers προς τις εταιρείες.