Από τις 7 έως τις 22 Οκτωβρίου, είναι σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  την οποία διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Φέτος, την εκδήλωση υποστηρίζει η Google στο πλαίσιο ενθάρρυνσης των προσπαθειών ενθάρρυνσης ολοένα και περισσότερων φοιτητών προκειμένου να μάθουν πληροφορική και «να εξασφαλιστεί ότι όλοι τους έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες που χρειάζονται για το μέλλον τους».

Συνολικά η Google έλαβε 500 αιτήσεις, χρηματοδοτώντας τελικά 60 πρωτοβουλίες σε 33 χώρες, δύο από τις οποίες στην Ελλάδα. Η πρώτη είναι το “Tess Code Festival” που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής, Τμήμα Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη και το “Girls go from A to Coding”  με επικεφαλής τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μηχανικών Υπολογιστών, στην Αθήνα. Στόχος και των δύο είναι να βοηθήσουν σχεδόν 800 μαθητές μέσω των δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού.

Διάβασε επίσης: Η Lenovo γιορτάζει 25 χρόνια Thinkpad

Πιο συγκεκριμένα, το “Tess Code Festival” (14-15 Οκτωβρίου) θα εμπλέξει και θα εμπνεύσει τους μαθητές στον προγραμματισμό και θα τους μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας με ένα σαββατοκύριακο γεμάτο κώδικα. Το “Girls go from A to Coding”  είναι μια εξωσχολική πρωτοβουλία ευέλικτης τεχνικής ανάπτυξης λογισμικού στην οποία δύο προγραμματιστές συνεργάζονται σε ένα σταθμό εργασίας, κατά την οποία τα πιο άπειρα κορίτσια στον προγραμματισμό θα συνεργάζονται με πιο έμπειρα για να τους διδάξουν και να υποστηρίξουν την πορεία εκμάθησης τους.