Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας η LG παρουσίασε την πρώτη τηλεόραση OLED με εύκαμπτη οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόζει την κλίση της ευέλικτης επιφάνειας εύκολα, μέσω του τηλεχειριστηρίου. Έτσι, μπορεί να ρυθμίζει π.χ. την οθόνη ανάλογα με τη θέση του ή να «ανοίγει» τη γωνία θέασης για να παρακολουθήσουν περισσότερα άτομα τηλεόραση. Αμέσως-αμέσως οι συμβατικές καμπυλωτές συσκευές αποκτούν ένα μειονέκτημα: η οθόνη τους δεν είναι ευέλικτη και η καμπή τους δημιουργεί πρόβλημα όταν υπάρχουν περισσότεροι θεατές.

Το πρότυπο μοντέλο της έκθεσης έχει διαγώνιο οθόνης 77 ιντσών ή 195 εκατοστών και ανάλυση 4K, δηλαδή τετραπλή ανάλυση HD. Οι τηλεοράσεις OLED ξεχωρίζουν για τις πολύ υψηλές τιμές αντίθεσης και τη λεπτή σχεδίαση, ενώ έχουν περιορισμένες απαιτήσεις ενέργειας σε σχέση με τις αντίστοιχες τεχνολογίες οθόνης. Η τεχνολογία OLED (Organic Light Ermitting Diode) αναμένεται να αντικαταστήσει στο μέλλον τις τεχνολογίες LCD και LED.

Το μοντέλο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο εμπόριο. Ωστόσο, η LG επιβεβαιώνει την επιτυχία μακροπρόθεσμων δοκιμών. Επομένως, είναι πιθανόν να δούμε τα πρώτα μοντέλα μέσα στο επόμενο έτος, αν και οι τιμές θα είναι μάλλον τσουχτερές. Να διευκρινίσουμε ότι η LG δεν έκανε ακόμη καμία ανακοίνωση σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα.