Το «άθλημα» του overclocking (ή στα Ελληνικά υπερχρονισμός) ενός επεξεργαστή προκειμένου να τον φτάσουμε στα όρια του και να κερδίσουμε επιπλέον επιδόσεις, δεν είναι για όλους αφού απαιτούνται στις περισσότερες περιπτώσεις ειδικές γνώσεις.

Η Intel όμως θέλοντας να φέρει τα οφέλη του overclocking σε ολοένα και περισσότερους, προχώρησε στην κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής με την ονομασία Intel Perfomance Booster.

Η εφαρμογή αναλαμβάνει εξετάζει τις ρυθμίσεις και τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή, και προχωρά στις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του απλά με ένα κλικ. Όπως αναφέρει και η ίδια η Intel, η διαδικασία του υπερχρονισμού από το εργαλείο δεν δημιουργεί οποιοδήποτε κίνδυνο στη λειτουργία του επεξεργαστή, και ο χρήστης δεν χρειάζεται να φοβηθεί οτιδήποτε.

Διάβασε επίσης: Δύο νέα tablets παρουσίασε η Huawei τα οποία βασίζονται στο Android 9 Pie.

Το μειονέκτημα πάντως είναι ότι η εφαρμογή είναι συμβατή με ελάχιστους επεξεργαστές και συγκεκριμένα με τα μοντέλα Core i9-9900KF, Core i9-9900K, Core i7-9700KF, Core i7-9700K, Core i5-9600KF και Core i5-9600K.

Μέχρι στιγμής η Intel δεν έχει δεσμευθεί για προσθήκη και άλλων επεξεργαστών αν όμως είστε κάτοχος ενός από αυτά τα μοντέλα, μπορείτε να κατέβαστε το Intel Perfomance Booster από εδώ εντελώς δωρεάν.