Το νέο drone της DJI θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα, και με βάση μια διαρροή, γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι το Mavic Mini.

Με το Mavic Mini, η DJI ανεβάζει για ακόμη μια φορά τον πήχυ των μικρών και φορητών drone αφού το συγκεκριμένο είναι τόσο μικρό, όσο στο να χωράει διπλωμένο στη παλάμη μας και το βάρος του να μη ξεπερνά τα 249 γραμμάρια. Με αυτόν τον τρόπο η DJI καταφέρνει να μην ξεπεράσει τα όρια που με βάση αυτά, κάθε κάτοχος drone βάρους μεγαλύτερου των 250 γραμμαρίων, θα πρέπει να τα δηλώσει στις αρμόδιες αρχές πληρώνοντας και ένα μικρό αντίτιμο.

Κατά τα άλλα, το Mavic Mini και με βάση τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, έχει παρόμοιο σχεδιασμό με τα μεγαλύτερα αδέρφια του όμως σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, η εγγραφή βίντεο που θα πραγματοποιεί δεν θα ξεπερνά την 2.7K ανάλυση. Ένας από τους λόγους που αυτό γίνεται είναι για να μην «καννιβαλήσει» τις πωλήσεις των άλλων επιτυχημένων μοντέλων της DJI και ειδικότερα του Mavic Air και του DJI Spark όπου και τα δύο ξεχωρίζουν για τις δυνατότητές τους αλλά και την τιμή.

Σε ότι αφορά την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης, θα πρέπει να περιμένουμε την Τετάρτη όταν και είναι προγραμματισμένη η επίσημη ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας.