Η Microsoft συνεχίζει την επίθεσή της προς την Apple με διάφορα διαφημιστικά μηνύματα, με τη νέα διαφήμιση που ανέβηκε στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube, να συγκρίνει το Surface Pro 4 με το MacBook Air.

Στο διαφημιστικό σποτ με τον τίτλο “Το Surface Pro 4 είναι το κατάλληλο για μένα», μια γυναίκα δοκιμάζει μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Surface Pro 4 το οποίο ξεχωρίζει για τον υβριδικό του χαρακτήρα, κάτι που το μετατρέπει πολύ εύκολα από tablet σε laptop. Φυσικά τη δυνατότητα αυτή δε τη διαθέτει το MacBook Air το οποίο είναι ένας φορητός υπολογιστής που δε διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο όπως το Surface Pro 4 αλλά ούτε ψηφιακό stylus, δύο χαρακτηριστικά τα οποία η Apple έχει παρουσιάσει αποκλειστικά στο iPad Pro. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο σποτ, ένας πιανίστας τραγουδά την ίδια στιγμή που γίνεται η σύγκριση μεταξύ των δύο συστημάτων, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ότι το MacBook Air  «είναι λιγότερο χρήσιμο, όπως ένα καπέλο στη γάτα σας», συνοδευόμενο από την αντίστοιχη εικόνα. Προσθέτει μάλιστα ότι ο υπολογιστής της Apple είναι «πιο αργός, πιο βαρύς και μεγαλύτερος σε μέγεθος» από το Surface Pro 4 της Microsoft.

Το νέο διαφημιστικό σποτ έρχεται ως συνέχεια παρόμοιου που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες μάλιστα η Microsoft, όπου το Surface Pro 4 αναλαμβάνει να αναμετρηθεί με το iPad Pro, μια σύγκριση που δεν περιορίζεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά επεκτείνεται και στα λειτουργικά συστήματα των δύο εταιρειών και συγκεκριμένα στα Windows 10 και το iOS 10.