Για αρκετό καιρό υπήρχαν φήμες ότι η Apple σχεδίαζε την επιστροφή της στις οθόνες, με την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου. Αυτή η ώρα ήρθε και μάλιστα κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης στο συνέδριο WWDC 2019 όπου η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε την Apple Pro Display XDR.

Η νέα 32 ιντσών οθόνη της Apple απευθύνεται σε επαγγελματίες κάτι που φανερώνει και η τιμή της η οποία έχει οριστεί στα $4999 ενώ στη συσκευασία δεν υπάρχει βάση. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία διαθέτει μια VESA βάση κόστους $199 αλλά και μια μαγνητική βάση που επιτρέπει ακόμα και την κάθετη τοποθεσία της, όμως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού το κόστος της είναι $999.

Διάβασε επίσης: Πως θα συνδέσεις την τηλεόραση με το smartphone; Δες εδώ όλους τους τρόπους.

Κατά τα άλλα, η Apple Pro Display XDR εντυπωσιάζει με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και την εμφάνισή της. Έρχεται «καλιμπραρισμένη» εργοστασιακά προσφέροντας διάφορα «reference modes» όπως HDR Video P3-ST 2084 (HDR10/Dolby Vision), BT.709, BT.601, P3-DCI, P3-D65, P3-D50 και sRGB. Η κυκλοφορία της αναμένεται το Φθινόπωρο