Αγαπητοί μαθητές, η μεγάλη ώρα της επιστροφής στα θρανία πλησιάζει και η συντακτική ομάδα μας, αποφάσισε να φτιάξει τον δεκάλογο του σωστού διαβάσματος για να αποδώσετε τα μέγιστα τη νέα σχολική χρονιά!

 

1. Διαβάζουμε πάντα στο δωμάτιό μας και όχι σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Μάλιστα έχουμε διαμορφώσει έτσι ακριβώς όπως θέλουμε το χώρο μας, ώστε να μας εμπνέει, να μας ηρεμεί και να μην μας αποσπά την προσοχή!

2. Το γραφείο σας, πρέπει να είναι ο ναός σας!

Διαμορφώστε το όπως ακριβώς εσείς θέλετε, με όλες τις ανέσεις, γιατί εκεί θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο της ζωής σας φέτος!

[sc:product article=1135163][sc:product article=1139557][sc:product article=1127090]

3. Να φτιάξετε ένα καλό/βολικό πρόγραμμα και να το ακολουθείτε πιστά.

Όχι μόνο με τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, αλλά και με τις γενικότερες εξωσχολικές δραστηριότητες. Στο να γίνει η όλη διαδικασία πιο εύκολη και ευχάριστη μπορούν να σε βοηθήσουν τα calendars που διαθέτουν τα tablets (και που συγχρονίζονται και με τα smartphones!).

Προτάσεις

[sc:product article=1132724][sc:product article=1141912]

4. Να θέτετε στόχους

Μικρούς και υλοποιήσιμους! Θα σου δώσουν ένα extra κίνητρο συγκέντρωσης και μία ακόμα επιβράβευση ότι η σημερινή μέρα ήταν επιτυχημένη! Εξάλλου, είναι πάντα ευχάριστο όταν νιώθεις πως κάτι “τελείωσε”, ενώ θα δώσει και μία αίσθηση “παιχνιδιού” στη ρουτίνα του διαβάσματος!

5. Μην διαβάζετε πολλές ώρες σερί

Έχει αποδειχθεί ότι μικρές, συχνά επαναλαμβανόμενες, εκρήξεις συγκέντρωσης, είναι πολύ πιο αποδοτικές απ΄ότι μία προσπάθεια συγκέντρωσης για μεγάλη περίοδο. Ξεκινήστε το διάβασμα και αν δείτε πως δεν το έχετε, ξεκουραστείτε για δέκα λεπτάκια και προσπαθήστε πάλι. Σημαντικό! Ποτέ δεν αφήνουμε μία άσκηση στη μέση πριν κάνουμε διάλειμμα!

6. Να ξεκινάτε πάντα με τα πιο δύσκολα μαθήματα

Λογικό και φυσιολογικό, καθώς όσο περνάνε οι ώρες κουράζεται και το μυαλό!

7. Προσπαθήστε να βρίσκεστε σε χαλαρή εγρήγορση

Αυτό θα το επιτύχετε με τη βοήθεια μουσικής, ραδιοφώνου και όχι φυσικά με τη χρήση του… facebook. Χαλαρή μουσική, που να μην σας αποσπά την προσοχή, σε χαμηλή ένταση. Δοκιμάστε ακόμα και στο youtube, playlists τύπου “music for studying”.

Προτάσεις

[sc:product article=1108371][sc:product article=1121351][sc:product article=1127281][sc:product article=1119305]

8. Να προσέχετε τη διατροφή σας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η διατροφή στην καθημερινή μας υγεία. Αν δεν τρώτε πολλά φρούτα/λαχανικά, τουλάχιστον πάρτε κάποιο συμπλήρωμα με βιταμίνες, καθώς χρειάζονται για την μνήμη και γενικότερα για την καλή υγεία του εγκεφάλου.

9. Για κάθε μάθημα που τελειώνετε, συγκεντρώνετε τις ερωτήσεις

Μετά ρωτάτε τους γονείς σας και σε περίπτωση που – αρκετά φυσιολογικά – δεν μπορούν να σας βοηθήσουν, την επόμενη μέρα ρωτάτε τον καθηγητή σας. Μην ντρέπεστε, οφείλει να σας βοηθήσει (όπως οφείλετε και εσείς να έχετε κοπιάσει για να λύσετε την άσκηση, πριν τα παρατήσετε)!

10. Τέλος, αφιερώστε χρόνο και να έχετε υπομονή και επιμονή.

Το διάβασμα δεν είναι εύκολο. Θέλει θυσίες, αλλά στο τέλος ανταμείβει! Το καλύτερο είναι ότι δεν κρατάει για πάντα, κάποια στιγμή τελειώνει! Οπότε υπομονή, επιμονή και συγκέντρωση στο στόχο!

Καλό κουράγιο και καλά διαβάσματα!