Ένα από τα δημοφιλέστερα κινητά τηλέφωνα όλων των εποχών, το Nokia 3310, ετοιμάζεται σύμφωνα με την πρόσφατη φημολογία να κάνει εκ νέου την εμφάνισή του στην αγορα σε μια εντελώς ανανεωμένη έκδοση.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον γνωστό @evleaks με αρκετές επιβεβαιωμένες ειδήσεις κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τον @evleaks, η φινλανδική HMD η οποία έχει πλέον το δικαίωμα να κυκλοφορεί smartphones αλλά και απλά κινητά τηλέφωνα με το όνομα της Nokia, θα παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα στο τέλος του μήνα στη Βαρκελώνη και την έκθεση MWC, μεταξύ των οποίων και το 3310. Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά ως ένα από κινητό που όμως ξεχώριζε για την ευκολία χρήσης αλλά και την αντοχή του, το ανανεωμένο 3310 δε θα είναι «έξυπνο» αλλά θα ανήκει στην κατηγορία των feature phones, με τιμή €59 και με απόλυτη προτεραιότητα τη μεγάλη αυτονομία όπως άλλωστε και ο προκάτοχός του.

Το 3310 είχε κυκλοφορήσει μέσα στο 2000, ερχόμενο να αντικαταστήσει το εξίσου επιτυχημένο 3210, όμως πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει σημαντικά, με τα smartphones να κυριαρχούν με την ποικιλία, τις τιμές και φυσικά τις δυνατότητές τους. Όμως όπως όλα δείχνουν, η HMD πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα αγορά για μη έξυπνα κινητά τηλέφωνα, κάτι στο οποίο θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της εταιρείας που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.