Το Xiaomi Mi A3 είναι το νέο smartphone της Xiaomi, μία από τις πιο «δυνατές» προτάσεις της κινεζικής εταιρείας για τη φετινή χρονιά αφού συνδυάζει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά προσιτή τιμή.

Αποτελώντας μέλος της οικογένειας των Android One smartphone, το Mi A3 διαθέτει OLED οθόνη 6,09 ιντσών με HD+ ανάλυση κάτι που σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει αφού είναι μικρότερη από τους προκάτοχούς του. Εσωτερικά βρίσκουμε το Snapdragon 665 SoC της Qualcomm με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου ενώ θα υπάρξει και έκδοση με 128GB.

Και στις δύο πάντως περιπτώσεις δεν είναι δυνατή η επέκτασή του αφού δεν υπάρχει σχετική θύρα microSD. Κατά τα άλλα υποστηρίζει 802.11ac, Bluetooth 5.0 αλλά όχι NFC.

Διάβασε επίσης: Η Microsoft φέρνει λειτουργία Internet Explorer στον Edge.

Η μπαταρία του αναμένεται να είναι από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής αφού αυτή έχει χωρητικότητα 4.030mAh υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση. Στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε κάμερα των 32MP ενώ για κύρια κάμερα βρίσκουμε σύστημα τριών φακών με κύρια κάμερα στα 48MP, δεύτερη ευρυγώνια κάμερα στα 8MP καθώς και έναν αισθητήρα 2MP που αναλαμβάνει τον υπολογισμό βάθμους για λήψεις bokeh.

Η συσκευή αναμένεται να έρθει σύντομα και στη χώρα μας ενώ η τιμή που θα ισχύσει τουλάχιστον στην Ισπανία φέρει το Xiaomi Mi A3 να κοστίζει €249 με 4GB RAM/64GB και €279 με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.