Μεγαλώνει η οικογένεια παιχνιδοκονσολών της Nintendo, με την Ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει σήμερα το Nintendo Switch Lite.

Το νέο Nintendo Switch Lite αποτελεί μια πλήρως φορητή παιχνιδομηχανή, με τη Nintendo όμως να αναφέρει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το 3DS. Φυσικά θα είναι σε θέση να αναπαράγει όλα τα παιχνίδια του Switch ενώ ο σχεδιασμός του έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το μεγάλο του αδερφάκι.

Διάβασε επίσης: Η Apple ανανεώνει τα MacBook Pro και MacBook Air.

Σ’ αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα Joy-Con αφού στην ουσία αυτά είναι πλέον ενσωματωμένα στην κονσόλα, με την προσθήκη όμως ενός D-Pad και όχι των απλών πλήκτρων κατεύθυνσης.

Μια άλλη αλλαγή συναντάμε στην οθόνη όπου οι διαστάσεις της πέφτουν από τις 6.2, στις 5.5 ίντσες και με την ανάλυση να παραμένει HD. Το νέο Switch Lite είναι συμβατό με όλα τα περιφερειακά που έχουν κυκλοφορήσει για το Switch όμως αναμενόμενα το Labo δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Η Nintendo διευκρινίζει ότι η νέα της δημιουργία δεν μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόραση με κανένα τρόπο και όποιος ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προμηθευτεί το «κανονικό» Nintendo Switch.

Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις περισσότερες χώρες στις 20 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας. Το κόστος αναμένεται να ξεπερνά για λίγο τα €200.