Η πληροφορία για ένα φθηνό Surface το οποίο θα κυκλοφορούσε η Microsoft μέσα στη χρονιά έκανε την εμφάνισή της εδώ και αρκετούς μήνες και σήμερα μετουσιώνεται σε πραγματικότητα. Ο λόγος για το Surface Go, το οποίο με τιμή €449, είναι το φθηνότερο μέλος της οικογένεας των Surface συστημάτων, και στην ουσία προορίζεται για όσους επιθυμούν ένα φορητό 2 σε 1 σύστημα με πολύ καλές επιδόσεις.

Το Surface Go έρχεται με τον ίδιο σχεδιασμό που διαθέτει και το Pro μοντέλο αν και η οθόνη του είναι μικρότερη, στις 10 ίντσες με ανάλυση 1800×1200. Διαθέτει θύρες microSD, USB Type-C 3.1, ακουστικών και Surface Connector, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει η 7η γενιά του επεξεργαστή Pentium Gold 4415Y η οποία χαρίζει επιδόσεις παρόμοιες με έναν Core i3.

Διάβασε επίσης: Η Seagate κυκλοφόρησε το πρώτο της SSD για οικιακούς χρήστες

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μοντέλο με διπλάσια μνήμη και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον όπως συμβαίνει και στα Pro μοντέλα, θα είναι διαθέσιμο και το χαρακτηριστικό πληκτρολόγιο κάλυμμα το οποίο μετατρέπει το Surface Go από tablet σε ένα ικανότατο Windows 10 φορητό υπολογιστή.

Όλα τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Αύγουστο ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και LTE έκδοση.