Η κινεζική Huawei συνεχίζει να εμπλουτίζει τη σειρά οικονομικών smartphone Y, με νέα μοντέλα, ένα από τα οποία είναι και το Huawei Y6 2019.

Το Huawei Y6 2019 είναι στην ουσία το Y6 Pro 2019 αν και διαφέρει σε σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η ποσότητα της μνήμης και στον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έτσι η συσκευή έρχεται με 2GB μνήμη και διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος έναντι του Pro μοντέλου που δεν ενσωματώνει κάτι παρόμοιο.

Κατά τα άλλα όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια για τις δύο συσκευές όπως το ότι τρέχουν Android Pie 9 μαζί με το EMUI 9. Στο εσωτερικό υπάρχει το Helio A22 SoC με 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, με τη Micro SD που χρησιμοποιήσει ένας χρήστης να φτάνει ακόμα και τα 512GB.

Η οθόνη του έχει διαστάσεις 6.09 ιντσών με HD+ ανάλυση και η οποία μάλιστα περιορίζει την εκπομπή μπλέ φωτος για πιο εύκολη χρήση της συσκευής το βράδη. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 13MP ενώ η εμπρόσθια στα 8MP.  Τέλος η αυτονομία αναμένεται ικανοποιητική εξαιτίας της μπαταρίας των 3020mAh.