Πραγματικότητα έγινε τελικά το DJI Spark, το νέο drone της DJI που ανακοινώθηκε χθες και το οποίο αποτελεί το μικρότερο drone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η κινεζική εταιρεία.

Το ίδιο ισχύει και για την τιμή του η οποία έχει οριστεί στα €599, σημαντικά χαμηλότερη από άλλα προϊόντα της εταιρείας. Βέβαια το Spark δεν είναι ένα συνηθισμένο drone αφού το πολύ μικρό του μέγεθος το οποίο δε ξεπερνά ένα κουτί αναψυκτικού, του επιτρέπει την πολύ εύκολη μεταφορά, ενώ είναι σαφές ότι απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν εντυπωσιακές λήψεις πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται να χάσουν χρόνο να μάθουν να χειρίζονται ένα drone. Για το λόγο αυτό, ο χειρισμός του μπορεί να γίνει ακόμα και με χειρονομίες, με τον χρήστη να πραγματοποιεί κινήσεις με τα χέρια του προκειμένου να δείξει στο Spark τη θέση που θα πρέπει να βρίσκεται πριν ξεκινήσει τη λήψη φωτογραφίας ή βίντεο.

Η απογείωση και η προσγείωση του Spark μπορεί να γίνει απευθείας από το χέρι του κατόχου του ενώ ο χειρισμός του μπορεί να γίνει είτε από το smartphone είτε με το ειδικό χειριστήριο, με το πλεονέκτημα στη δεύτερη περίπτωση ότι η εμβέλειά του ανεβαίνει στα 2 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά την κάμερα, αυτή έχει ανάλυση 12MP και μπορεί να κάνει λήψη σταθερού βίντεο στη Full HD ανάλυση. Η λειτουργία Quickshot επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού εντυπωσιακές κινηματογραφικές λήψεις ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 16 λεπτά, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό για το συγκεκριμένο μέγεθος.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τιμή €599 χωρίς το χειριστήριο, ενώ θα φτάσει στα χέρια των πρώτων τυχερών από τις 15 Ιουνίου.