Για καιρό περιμέναμε να δούμε το επόμενο σχέδιο του Andy Rubin, του ανθρώπου που δημιούργησε τη μεγαλύτερη mobile πλατφόρμα στον κόσμο, το Android, και πλέον η αναμονή φτάνει στο τέλος της. Έχοντας δημιουργήσει την εταιρεία Essential τα δύο τελευταία χρόνια και μετά την αποχώρησή του από τη Google, ο Rubin παρουσίασε σήμερα το πρώτο προιόν της εταιρείας το οποίο δεν είναι άλλο από το Essential Phone.

Στηριζόμενο στο Android, το Essential Phone ξεχωρίζει για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής η οποία δεν είναι αλουμίνια αλλά ένα κράμα συνδυασμού τιτανίου με κεραμικά υλικά προκειμένου η συσκευή να μην επηρεάζεται από τυχόν πτώσεις όπως άλλα smartphones που στηρίζονται στο αλουμίνιο. Όμως μια ματιά στη συσκευή, φανερώνει αμέσως το ένα από τα κορυφαία της χαρακτηριστικά, την οθόνη των 5,7 ιντσών με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά.

Ακόμα το Essential Phone έρχεται με Snapdragon 835 της Qualcomm, με 4GB μνήμη και 128GB αποθηκευτικό χώρο ενώ ένα ακόμη δυνατό χαρτί της συσκευής είναι ο αρθρωτός σχεδιασμός της. Η Essential θέλει να «χτίσει» ένα οικοσύστημα περιφερειακών γύρω από τη συσκευή, τα οποία μπορούν να συνδεθούν πάνω της και να επεκτείνουν τις δυνατότητές του τηλεφώνου όπως συμβαίνει άλλωστε και με το Moto Z. Το πρώτο από αυτά τα περιφερειακά θα είναι η κάμερα 360 που επιτρέπει την λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών και βίντεο 360 μοιρών. Κατά τα άλλα στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα 13MP με πολύ καλά αποτελέσματα σε σκοτεινές συνθήκες ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει αισθητήρα 8MP και μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο ακόμα και σε ανάλυση 4Κ.

Το Essential Phone αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι με τιμή $699, ενώ αρχικά η διαθεσιμότητά της θα είναι περιορισμένη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μερικές ακόμη επιλεγμένες χώρες.