Όπως αναμενόταν, η Apple παρουσίασε σήμερα τρία νέα iPhone και συγκεκριμένα τα iPhone Xr, iPhone Xs και iPhone Xs Max.

Κοινό γνώρισμα και των τριών μοντέλων αποτελεί το γεγονός ότι στηρίζονται στο σχεδιασμό του περσινού iPhone X, κάτι που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός που γνωρίσαμε με το iPhone 6, αποτελεί παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για το Touch ID, τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος παράλληλα με το home πλήκτρο, δίνει για πάντα τη θέση του στο Face ID.

Ακόμα και τα τρία μοντέλα στηρίζονται στο νέο A12 Bionic chipset με εξαπύρηνο επεξεργαστή και εξαπύρηνη GPU και το οποίο στηρίζεται στην κατασκευαστική μέθοδο των 7nm.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τα μοντέλα.

Apple iPhone Xr

Ανάμεσα στα τρία μοντέλα που ανακοίνωσε η Apple, το iPhone Xr είναι το οικονομικότερο και στην ουσία ο διάδοχος του iPhone 8 Plus. Ο λόγος είναι η LCD οθόνη του στην οποία διακρίνουμε το notch στην κορυφή και με την Apple να την ονομάζει Liquid Retina και η οποία έρχεται με διαστάσεις 6.1 ιντσών και ανάλυση 1792 x 828 pixels.

Σε αντίθεση με τα πιο ακριβά iPhone Xs και iPhone Xs Max, το iPhone Xr, έχει μονή κάμερα 12MP η οποία όμως διαθέτει πολλές από τις δυνατότητες των μεγάλων μοντέλων. Η εμπρόσθια κάμερα για τις selfies έχει ανάλυση 7MP και δυνατότητα εγγραφής Full hd video. Παραμένει αδιάβροχο υποστηρίζοντας το πρότυπο IP67.

Apple iPhone Xs

Το iPhone Xs είναι ο πραγματικός διάδοχος του iPhone X με OLED οθόνη 5.8 ιντσών και τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του και χρήση ανοιξείδωτου ατσαλιού στο πλαίσιο για μεγαλύτερη αντοχή.

Η οθόνη υποστηρίζει τα πρότυπα HDR και Dolby Vision ενώ η ανάλυσή της είναι 2436 x 1125 pixels (458ppi).

Αρκετά βελτιωμένη έρχεται η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, με δύο αισθητήρες των 12MP και πάλι αλλά πολύ καλύτερη ποιότητα λήψεων. Μάλιστα οι bokeh φωτογραφίες πάνε ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με τα προηγούμενα iPhone, αφού δίνεται η δυνατότητα στον χρήση να ορίσει αυτός το πόσο θολό θα είναι το παρασκήνιο, ακόμα και μετά τη λήψη.

Apple iPhone Xs Max

Για πρώτη φορά η Apple παρουσιάζει ένα Max μοντέλο το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει ποτέ σε iPhone και συγκεκριμένα στις 6.5 ίντσες. Αυτή στηρίζεται φυσικά στην OLED τεχνολογία και έχει ανάλυση 2688 x 1242 pixels (458ppi).  Αν και με τόσο μεγάλη οθόνη, οι διαστάσεις της συσκευής διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα εξαιτίας των ελάχιστων περιθωρίων, ένα από τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού που είδαμε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο.

Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, παραμένουν τα ίδια με αυτά του iPhone Xs.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα iPhone Xs και iPhone Xs Max υποστηρίζουν Dual Sim με συνδυασμό μιας φυσικής κάρτας sim και μιας esim.