Τελικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, με τη Microsoft να επιβεβαιώνει αυτή την εβδομάδα ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μια τεράστια αλλαγή σε ότι αφορά τον Edge browser.

Με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, τους επόμενους μήνες ο Edge θα αποτελέσει έναν ακόμα browser που θα στηρίζεται στο ελεύθερο λογισμικό Chromium, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον Chrome της Google.

Με την κίνηση αυτή η Microsoft θέλει να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα συμβατότητας που παρουσιάζονται με πολλές ιστοσελίδες, ενώ όσοι αναπτύσσουν ιστοσελίδες, πλέον δε θα χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε άλλαγή προκειμένου η δημιουργία τους να εμφανίζεται ακριβώς το ίδιο και στους δύο brosers.

Επιπλέον θα υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη των web προτύπων ενώ η Microsoft δεσμεύεται ότι οι μηχανικοί της θα προσθέσουν υποστήριξη αφής αλλά και ARM64 για τα νέα υβριδικά always-on συστήματα που κυκλοφορούν.

Μια δεύτερη έκπληξη αφορά την πρόθεση της εταιρείας να κυκλοφορήσει τον ανανεωμένο Edge όχι μόνο για τα Windows 10 αλλά και για παλαιότερες εκδόσεις των Windows και συγκεκριμένα για τα Windows 7 και 8.1. Και αν αυτό δε σας φτάνει, πολύ πιθανόν να δούμε τον Edge να κάνει την εμφάνισή του στο macOS και το Linyx.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η πρώτη έκδοση του Edge που θα στηρίζεται στη Chromium engine, θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2019.