Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί μια συσκευή που διαδραματίζει βασικό ρόλο στην καθημερινότητα της κουζίνας. Ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του, τον καθιστά χρήσιμο σε πληθώρα περιπτώσεων, λύνοντας τα χέρια κάθε μέλους της οικογένειας σε πληθώρα περιπτώσεων. Ως εκ τούτου, η επιλογή του πρέπει να γίνει με προσοχή, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως το μοντέλο που θα επιλέξετε, θα είναι σε θέση να καλύπτει τα «θέλω» σας σε βάθος χρόνου.

φούρνος μικροκυμάτων

Τι προσέχουμε σε έναν φούρνο μικροκυμάτων;

Αν και οι περισσότεροι επιλέγουν φούρνο μικροκυμάτων βάσει του budget τους, εξίσου σημαντικές είναι και οι λειτουργίες του –σε τελική ανάλυση, ποιος θέλει να ξεμείνει με μία συσκευή που δεν καλύπτει τις επιθυμίες του;

Αρχικά φροντίστε η χωρητικότητά του να είναι επαρκής. Με αυτό κατά νου, βεβαιωθείτε πως οι λειτουργίες του φούρνου είναι αυτές που θα χρειαστείτε καθημερινά –ξεπάγωμα, ζέσταμα φαγητού σε αρκετές διαφορετικές θερμοκρασίες, γκριλ, ειδικές ρυθμίσεις για την παρασκευή συγκεκριμένων γευμάτων και σνακ κλπ. Παράλληλα ρίξτε μια ματιά στις ενεργειακές του απαιτήσεις έτσι ώστε να ξέρετε πόσο οικονομική είναι η λειτουργία του.

φούρνος μικροκυμάτων

Τα μοντέλα που ξεχωρίζουν στην αγορά

Με βάση τα παραπάνω, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα μοντέλα βάσει σχέσης τιμής/απόδοσης που κυκλοφορούν στην αγορά.

O OMW 1221 S της OK είναι μια εξαιρετική value for money πρόταση. Με ισχύ 700 W, πέντε επίπεδα ισχύος και χωρητικότητα 20 l, θα καλύψει τις ανάγκες μιας μέσης οικογένειας. Διαθέτει χρονοδιακόπτη 35’, γκριλ και λειτουργία ξεπαγώματος ενώ το inox χρώμα του, το καθιστά μια τέλεια επιλογή για κάθε μοντέρνα κουζίνα.

Μιλώντας για μοντέρνο design, o Koenic KMW 1221 B θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς. Η εκπληκτική του αισθητική πλαισιώνεται από άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς η χωρητικότητα των 20 l, η ισχύς των 700 W και η λειτουργία ξεπαγώματος θα καλύψουν πλήρως τα «θέλω» της οικογένειάς σου.

O Sencor SMW 2917 είναι ένας ευέλικτος φούρνος με πλήθος χαρακτηριστικών όπως π.χ. ξεπάγωμα και θερμό αέρα. Ο χειρισμός του είναι πανεύκολος καθώς διαθέτει δύο διακόπτες όλους κι όλους, μέσω του οποίου θα επιλέξετε λειτουργία και χρονική διάρκεια. Το εσωτερικό του είναι από σμάλτο ενώ κατά την ολοκλήρωση του εκάστοτε προγράμματος ακούγεται ηχητικό σήμα.

φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος K80205MW της Morris διαθέτει υψηλή μέγιστη ισχύ στα 800 W με επτά διαφορετικά επίπεδα ισχύος για μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και ευελιξία. Η περιστρεφόμενη βάση του διασφαλίζει το σωστό ζέσταμα του φαγητού, ενώ και η λειτουργία ξεπαγώματος είναι αρκετά σύντομη.

Ο Candy CMXG 22 DS είναι κατάλληλος για όσους έχουν αυξημένες απαιτήσεις. Με υπέροχο σχεδιασμό και συμπαγή κατασκευή, θα εξελιχθεί στην… ατραξιόν της κουζίνας σου! Η χωρητικότητά του είναι της τάξης των 22 l ενώ η μέγιστη ισχύς του είναι στα 1000 W. Διαθέτει γκριλ και λειτουργίες ξεπαγώματος, θερμού αέρα, ψησίματος και προθέρμανσης καθώς επίσης και 10 προγράμματα.

Όσο για τον Samsung MS23J5133AM/GC θα σας καταπλήξει τόσο με την αισθητική, όσο και με τα χαρακτηριστικά του. To Eco Mode εξοικονομεί έως και 40% ενέργεια σε κατάσταση αναμονής ενώ η λειτουργία Food Warming θα σας επιτρέψει να ζεστάνετε τα διάφορα τρόφιμα στις κατάλληλες θερμοκρασίες ανάλογα με το είδος τους.

φούρνο μικροκυμάτων

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τον καινούριο σας φούρνο;

Έχοντας αγοράσει τον καινούριο φούρνο μικροκυμάτων σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν προκειμένου να τον διατηρήσετε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Απομνημονεύστε τη λίστα που ακολουθεί και δε θα βγείτε χαμένοι:

  • Κόψτε τα τρόφιμα σε μικρά κομμάτια πριν τα τοποθετήσετε στον φούρνο. Έτσι θα ζεσταθούν καλύτερα και γρηγορότερα.
  • Καλύψτε τα πιάτα που τοποθετείτε στον φούρνο, προκειμένου να αποφύγετε το πιτσίλισμα και το λέρωμα των εσωτερικών επιφανειών του.
  • Τρυπήστε οτιδήποτε έχει φλούδα ή κέλυφος πριν το ζέσταμα. Θα δείτε ότι τροφές όπως πατάτες, μελιτζάνες και λουκάνικα θα ζεσταθούν ταχύτερα.
  • Όταν πρόκειται να ξεπαγώσετε φαγητό, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ξεπαγώματος και όχι θέρμανσης.
  • Να καθαρίζετε τακτικά τον φούρνο σας, προκειμένου να μην αναπτύσσονται έτσι στο εσωτερικό του βλαβεροί μικροοργανισμοί και δυσάρεστες οσμές.

Trends που μπορεί να σε ενδιαφέρουν