Η επετειακή αναβάθμιση των Windows 10 ή αλλιώς το Anniversary Update, είναι πλέον διαθέσιμο για κατέβασμα από όσους διαθέτουν υπολογιστή με εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Η νέα αναβάθμιση των Windows 10 έρχεται με τη συμπλήρωση ενός έτους από την παρουσία του λειτουργικού στην αγορά, όπου και ήδη βρίσκεται σε περισσότερα από 350 εκατομμύρια συστήματα συμπεριλαμβανομένου smartphones και Xbox One. Το Anniversary Update κυκλοφορεί αρχικά για υπολογιστές και φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι το Windows Ink το οποίο απευθύνεται σε όσους διαθέτει συστήματα με stylus/pen όπου και πλέον υπάρχει ένα κεντρικό σημείο στο οποίο μπορούν είτε να αφήσουν τις χειρόγραφες σημειώσεις τους ή να σχεδιάσουν με τη βοήθεια αρκετών εργαλείων. Όσοι διαθέτουν Android smartphone, θα μπορούν πλέον να δουν τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν στο smartphone τους, και στον υπολογιστή τους μέσα από το κέντρο ειδοποιήσεων και με τη βοήθεια της ψηφιακή βοηθού Cortana. Μάλιστα θα μπορούν να απαντήσουν από τον υπολογιστή τους σε γραπτά μηνύματα ή να απορρίπτουν κλήσεις χωρίς να αγγίξουν καν το κινητό τηλέφωνο.

O Edge browser αποκτά πλέον extensions και είναι στο χέρι των προγραμματιστών να επεκτείνουν τις λειτουργίες τους έτσι ώστε να αποτελέσει μια πραγματική εναλλακτική λύση στον Chrome και τον Firefox. Σε άλλα χαρακτηριστικά, το μενού ειδοποιήσεων είναι πλέον πιο φανερό και εμφανίζει τον αριθμό των ειδοποιήσεων που δεν έχετε διαβάσει, ενώ και ο Windows Defender, το σύστημα προστασίας από κακόβουλες ενέργειες όπως malware, γίνεται πιο δυνατό ενώ εμφανίζει στον χρήση αναλυτική αναφορά με τυχόν ευρήματα κατά τον έλεγχο.

Για να κατεβάσετε το Anniversary Update, αρκεί να επισκεφθείτε το Windows Update προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.