Ίσως έχετε ακούσει για την τεχνολογία Deepfake, την τεχνολογία η οποία επιτρέπει την αλλαγή προσώπου σε ένα βίντεο με οποιοδήποτε άλλο, διατηρώντας σχεδόν άθικτες τις εκφράσεις και κάνοντας πολύ δύσκολο τον χαρακτηρισμό του ως ψεύτικου.

Αυτό θέλει να αποδείξει και το παρακάτω βίντεο στο οποίο συνεργάζεται ο ηθοποιός Jim Meskimen, γνωστός για τις μιμήσεις του, με τον χρήστη Shamook ο οποίος είναι από τους καλύτερους γνώστες της τεχνολογίας Deepfake. Στο βίντεο, ο Meskimen κάνει μιμήσεις 20 ηθοποιών και πολιτικών, με τον Shamook να αναλαμβάνει να αλλάξει το πρόσωπό του με την εκάστοτε προσωπικότητα κάθε φορά. Στις μιμήσεις του Meskimen βλέπουμε μεταξύ άλλων τους George Clooney, Nicholas Cage, Colin Firth, Robert De Niro, Nick Offerman, Arnold Schwartzenegger, Robin Williams και George W. Bush, με τα αποτελέσματα να είναι απλώς εκπληκτικά.

Πάντως όπως εξηγεί ο Shamook, όσο εντυπωσιακό είναι το τελικό αποτέλεσμα, τόσο δύσκολο είναι αυτό να επιτευχθεί αφού χρειάζεται να συγκεντρωθεί αρκετό υλικό από κάθε πρόσωπο και από διάφορες πλευρές προκειμένου να γίνει η «μοντελοποίησή του» πάνω στο πρόσωπο του ηθοποιού. Συνολικά η όλη προσπάθεια διήρκεσε 250 ώρες για να δημιουργηθεί, έχοντας χρησιμοποιήσει 1200 ώρες από βίντεο υλικό και 300.000 εικόνες. Το τελικό αποτέλεσμα είχε ανάγκες από αποθηκευτικό χώρο κοντά στο 1TB.