Μια νέα οθόνη κατασκεύασε η JDI, η κοινοπραξία των εταιρειών Sony, Hitachi και Toshiba, η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε μελλοντικά μοντέλα.

Η οθόνη 6 ιντσών της JDI έχει αναλογία διαστάσεων 18:9 και ανάλυση λίγο μεγαλύτερη από Full HD και συγκεκριμένα στα 1080 x 2160. Η Full Active LCD οθόνη όπως την αποκαλεί η JDI διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώρια που διαθέτει περιμετρικά και από τις 4 πλευρές, κάτι που σημαίνει ότι το smartphone που θα την ενσωματώνει θα έχει άκρως εντυπωσιακή εμπρόσθια όψη όπως άλλωστε και το Mi Mix της Xiaomi.

Ακόμα η LCD οθόνη της JDI ενσωματώνει την τεχνολογία Pixel Eyes που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία, και η οποία επιτρέπει την εμφάνιση «βαθύτερου» μαύρου χρώματος αλλά και τη χρήση της οθόνης με βρεγμένα χέρια. Ο πιθανότερος πρώτος πελάτης της JDI για τη συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να είναι η ίδια η Sony, η οποία αν και χρησιμοποιεί πολύ καλές οθόνες στα Xperia smartphone της, εντούτοις αυτές διαθέτουν μεγάλα περιθώρια στο άνω και κάτω μέρος της οθόνης. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση αν και πιθανότατα να δούμε κάτι σχετικό τον προσεχή Σεπτέμβριο στην έκθεση IFA 2017 στο Βερολίνο.