Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πληροφορία δημοσίευσε το δίκτυο ειδήσεων Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η Apple επιθυμεί να κάνει πανεύκολη τη ζωή των προγραμματιστών που έχουν συνηθίσει να φτιάχουν δύο εφαρμογές για τις πλατφόρμες. Αυτό θα επιτευχθεί με την ενοποίηση εφαρμογών iOS και macOS.

Έτσι η Apple αναμένεται να ανακοινώσει στο συνέδριο WWDC το προσεχές καλοκαίρι ότι έχει δημιουργήσει τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου ένας προγραμματιστής να δουλεύει πάνω στην iOS εφαρμογή του, και με έναν εύκολο τρόπο να κυκλοφορεί με τον ίδιο πηγαίο κώδικα την έκδοση για macOS. Παρόμοια τακτική ακολουθεί και η Microsoft τα τελευταία χρόνια με τα Universal Windows Apps, τα οποία υποστηρίζουν όχι μόνο μικρές φορητές συσκευές αλλά και αρκτά μεγαλύτερου όπως υπολογιστές.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Επίσημα τα Samsung Galaxy A8

Ο λόγος που η Apple θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση είναι αρχικά για να βελτιώσει τις προτάσεις εφαρμογών του macOS ενάντια στο App Store των iPhone και iPad όπου οι διαθέσιμες επιλογές είναι ελάχιστες έναντι του iOS που γενικά σαρώνει.