Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Apple Watch Series 4, αυτή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, είναι πλέον διαθέσιμες σε πολλές ευρωπαικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κάθε κάτοχος του συγκεκριμένου Apple Watch, μπορεί να πραγματοποιήσει πλέον πολύ εύκολα ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, βλέποντας σε πραγματικό χρόνο τον καρδιακό του ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό μπορέί να δει γρήγορα αν έχει κάποια ταχυκαρδία ή αρρυθμία, με το Watch να καταγράφει χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες μπορεί να δώσει ο χρήστης στη συνέχεια στον γιατρό του.

Διάβασε επίσης: Το Apple Pay έρχεται στην Ελλάδα μέσω της N26

Ο τρόπος λειτουργίας είναι αρκετά εύκολος αφού ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να ακουμπήσει τη ψηφιακή κορώνα του Apple Watch με το ένα χέρι και με το άλλο να ακουμπήσει τα ηλεκτρόδια στον πίσω κρύσταλλο.

Το Apple Watch παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη του, και είναι σε θέση να εντοπίσει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που ενδεχομένων υποδηλώνει την παρουσία κολπικής μαρμαρυγής. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες δίνονται μέσω του Health app.