Όπως είχε ανακοινωθεί, η Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσία (ΥΠΑ), ενεργοποίησε το μητρώο καταχώρησης drone προκειμένου να δημιουργήσει ένα ειδικό μητρώο για ασφαλείς πτήσεις των ολοένα και πιο δημοφιλή gadget. Η πρόσβαση για τον κάθε ενδιαφερόμενο θα πρέπει να γίνει από το κεντρικό site της υπηρεσίας στο www.ypa.gr.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ,  η είσοδος στο νέο σύστημα γίνεται με το “όνομα χρήστη” και το “συνθηματικό” που χρησιμοποιεί ο πολίτης για την είσοδό του στο Taxis. Έτσι, η ΥΠΑ (μέσω της Γ.Γ.Π.Σ.) πιστοποιεί άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες τον πολίτη που επιθυμεί να εγγραφεί στο Μητρώο ή να υποβάλει ένα αίτημα, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται ο πολίτης να έρθει αυτοπροσώπως στα γραφεία της Υπηρεσίας με την ταυτότητά του ή να μεσολαβήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για την πιστοποίησή του.

Διάβασε επίσης: Το Spark είναι το μικρότερο και φθηνότερο drone της DJI

Ακόμη το νέο σύστημα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα, σε όσους πολίτες / χειριστές ΣμηΕΑ απαιτείται (από τον Κανονισμό) να υποβάλουν ένα Σχέδιο Πτήσης στην ΥΠΑ πριν πετάξουν το ΣμηΕΑ τους, να το κάνουν με έναν απλό και εύκολο τρόπο, είτε καθορίζοντας οπτικά  την περιοχή ενδιαφέροντος πάνω σε χάρτη (σχεδιάζοντας με το ποντίκι του υπολογιστή ή με το δάκτυλο στο κινητό ή το tablet), είτε δίνοντας τις αριθμητικές συντεταγμένες για την κάθε πτήση τους.