Φθηνό Surface tablet ετοιμάζει η Microsoft μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg. Σκοπός της Microsoft είναι να χτυπήσει τα iPad της Apple αλλά και πιο οικονομικές Android προτάσεις που συναντούν μεγάλη επιτυχία κυρίως σε νεαρές ηλικίες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το φθηνό Surface Tablet θα έχει τιμή περίπου στα $400 και η οθόνη του θα είναι περίπου στις 10 ίντσες, μικρότερη από τα μοντέλα Surface Pro. Μια άλλη διαφορά θα βρίσκεται στις γωνίες της συσκευή οι οποίες θα είναι καμπύλες όπως στο iPad. Το γνωστό kickstand θα υπάρχει και τώρα ενώ η κεντρική θύρα σύνδεσης θα βασίζεται στην τεχνολογία USB Type-C.

Διάβασε επίσης: Το OnePlus 6 είναι ένα εντυπωσιακό smartphone

Η Microsoft παράλληλα αναπτύσσει και μια πιο οικονομική έκδοση του πληκτρολογίου/καλύμματος για το νέο Surface, δύο περιφερειακά που δε θα περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Οι επιδόσεις του tablet αναμένονται ικανοποιητικές αφού η Microsoft θα συνεργαστεί για ακόμη μια φορά με την Intel, η οποία θα την προμηθεύσει όχι μόνο με επεξεργαστές αλλά και GPU.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του νέου της φθηνού Surface, κατά το δεύτερο μισό του 2018.