Το 2022 είναι η χρονιά που θα βάλεις τις ηλεκτρικές μετακινήσεις στη ζωή σου! Το eMobility είναι πιο δημοφιλές από ποτέ και όλο και περισσότεροι επιλέγουν να αλλάξουν συνήθειες και να γίνουν μέρος της πράσινης «επανάστασης». Κάνε κι εσύ την καθημερινότητά σου πιο φιλική προς το περιβάλλον με τη MediaMarkt! Οι λόγοι για να αλλάξεις συνήθειες και οι τρόποι για να το πετύχεις είναι πάρα πολλοί. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά!

Γιατί να βάλεις το eMobility στη ζωή σου

Το πρώτο και πιο προφανές όφελος των ηλεκτρικών μετακινήσεων είναι η μείωση του περιβαλλοντικού σου αποτυπώματος. Η εκπομπή ρυπογόνων αερίων μειώνεται στο ελάχιστο αν οι διαδρομές σου γίνουν με ένα ηλεκτρικό όχημα έναντι ενός με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό είναι το σημαντικότερο προτέρημα που παρέχουν οι λύσεις eMobility και μας αφορά όλους.

eMobility MediaMarkt 01

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, βολτάροντας ηλεκτρικά έχεις πολλαπλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι η τεράστια οικονομία που εξασφαλίζεις. Αφήνοντας παρκαρισμένο το αυτοκίνητο και ξεκινώντας τις διαδρομές με ένα ηλεκτρικό πατίνι, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή ένα ηλεκτρικό scooter, ο εβδομαδιαίος προϋπολογισμός για έξοδα μετακινήσεων θα μειωθεί δραματικά. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα. Επιπλέον, κάνοντας την αλλαγή από το αυτοκίνητο σε ένα ηλεκτρικό όχημα προσωπικών μετακινήσεων δεν σε απασχολούν προβλήματα όπως η κίνηση και η αναζήτηση θέσης πάρκινγκ. Άρα κερδίζεις χρόνο και ξεχνάς βασικούς καθημερινούς «πονοκεφάλους».

Ποιο ηλεκτρικό όχημα σου ταιριάζει;

Οι επιλογές σου για να ξεκινήσεις τις «πράσινες» βόλτες είναι πολλές. Όποια κι αν επιλέξεις, οι μετακινήσεις σου δεν θα γίνουν απλώς πιο οικονομικά και πιο εύκολα, θα γίνουν και πιο fun! Αν λατρεύεις τις βόλτες με μηχανή, τότε αυτό που σου ταιριάζει είναι ένα e-Motorcycle. Θα σου προσφέρει την ίδια οδηγική απόλαυση, αλλά χωρίς τη ρύπανση και το θόρυβο. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά scooters παρέχουν, κατά μέσο όρο, τη μεγαλύτερη αυτονομία, για να φτάσεις πιο μακριά πριν χρειαστεί φόρτιση.

eMobility MediaMarkt 02

Η επόμενη κατηγορία που σε ενδιαφέρει είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι πως δεν εξαρτώνται μόνο από την μπαταρία τους για να κινηθείς, αλλά χρειάζεται και η δική σου συμμετοχή. Έτσι μπορείς να γυμναστείς κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών σου. Σε αντίθεση με ένα κλασικό ποδήλατο όμως, τα e-bikes δεν απαιτούν να κουραστείς για να φτάσεις στον προορισμό σου. Η μπαταρία τους θα σου δώσει έξτρα ώθηση σε δύσκολα σημεία έτσι ώστε να ξεπεράσεις ανηφόρες και άλλα κουραστικά σημεία με το ίδιο επίπεδο προσπάθειας.

Έπειτα έχουμε τα ηλεκτρικά πατίνια. Εδώ κερδίζεις σε ευελιξία, καθώς μπορείς να πάρεις το πατίνι σου παντού, ακόμα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό ισχύει και για τα ποδήλατα, αλλά η μεταφορά ενός πατινιού είναι πολύ πιο εύκολη. Τα πατίνια είναι πανεύκολο να τα οδηγήσουν όλοι, ενώ υπάρχουν και επιλογές για παιδιά. Στις μικρότερες ηλικίες ταιριάζουν και τα hoverboards. Τα hoverboards είναι ένας εξαιρετικά διασκεδαστικός τρόπος για να κινηθεί κανείς ηλεκτρικά σε κοντινές αποστάσεις.

Έλα στο Public-MediaMarkt Αμαρουσίου και δες το eMobility από κοντά

eMobility MediaMarkt 03

Για όλες σου τις απορίες σχετικά με το eMobility δημιουργήσαμε μία ειδική σελίδα με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Γνώρισε τα πλεονεκτήματα του eMobility, τις κατηγορίες, τα δημοφιλή brands, όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς και εντόπισε δυνατές προσφορές, με ένα μόνο κλικ. Επειδή καμιά φορά το online shopping δεν είναι αρκετό όμως, και θες να γνωρίσεις το eMobility από κοντά, έχεις ακόμα μία επιλογή: το κατάστημα Public MediaMarkt στο Μαρούσι! Εκεί θα βρεις έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στο eMobility. Οπότε μπορείς να δεις από κοντά τις λύσεις eMobility που σε ενδιαφέρουν μαζί με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, όμως κράνος, κλειδαριά και πολλά άλλα. Κι αν θες να κάνεις ακόμα πιο «πράσινη» τη ζωή σου ακολούθησε το τρίπτυχο reduce, reuse, recycle.

Το eMobility είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ζήσε κι εσύ πιο πράσινα κάνοντας τις μετακινήσεις σου ηλεκτρικές με οδηγό τη MediaMarkt.