Η έκθεση IFA είναι ο χώρος που η Samsung επιλέγει κάθε χρόνο να παρουσιάσει τα νέα της έξυπνα ρολόγια, κάτι που ισχύει και τη φετινή χρονιά, αυτή τη φορά με το Samsung Gear Sport.

Το Gear Sport αποτελεί στην ουσία το διάδοχο του Samsung Gear S3 όμως αυτή τη φορά η κορεατική εταιρεία δίνει έμφαση στα αθλητικά χαρακτηριστικά της συσκευής, και τα οποία βλέπουμε συνήθως σε wearables. Το χαρακτηριστικότερο είναι η δυνατότητα μέτρησης των επιδόσεων μεταξύ άλλων και στο κολύμπι, είτε αυτό γίνεται στην πισίνα είτε στη θάλασσα αφού είναι ανθεκτικό ακόμα και στο αλμυρό νερό. Μάλιστα μπορεί να αντέξει σε βάθος ακόμα και στα 50 μέτρα και αντέχει σε πίεση 5ATM με βάση την αξιολόγηση αδιαβροχοποίησης.

Κατά τα άλλα το ίδιο το Gear Sport διαθέτει μεταλλική κάσα, οθόνη 1,2 ιντσών με την κλασσική ανάλυση 360×360, με το βάρος να μη ξεπερνά τα 50 γραμμάρια. Ξεχωρίζει πάντα ο τρόπος χειρισμού του Tizen OS, της πλατφόρμας δηλαδή στην οποία στηρίζεται το Gear Sport, και ο οποίος στηρίζεται σε μια περιστρεφόμενη στεφάνη.

Όταν κυκλοφορήσει το Gear Sport τον επόμενο μήνα, θα είναι συμβατό με όλα τα Android smartphones των τελευταίων ετών, αλλά και με το iPhone φτάνει αυτό να τρέχει νεώτερη έκδοση του iOS 9.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017