Από σήμερα είναι διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για το PlayStation 4, μια από τις σημαντικότερες που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Sony για τη δημοφιλή κονσόλα. Η έκδοση 4.50 δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της κονσόλας να επεκτείνουν πολύ εύκολα το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο με τη σύνδεση ενός οποιουδήποτε εξωτερικού δίσκου μέσω USB.

Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες δε χρειάζεται να μπλέκουν με συνεχείς διαγραφές και εγκαταστάσεις παιχνιδιών που έχουν στη διάθεσή τους, με βάση το περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει εσωτερικά το PlayStation 4 που για τους περισσότερους έχει χωρητικότητα 500GB.

Το firmware 4.50 όμως αφορά και τους κατόχους της καλύτερης κονσόλας της Sony, του PlayStation 4 Pro, προσθέτωντας τη λειτουργία Boost Mode. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιημένη, το PlayStation 4 Pro χαρίζει καλύτερες επιδόσεις σε συγκεκριμένα παιχνίδια που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για τη νέα κονσόλα της Sony από το δημιουργό τους. Για να μπορέσει ένα παιχνίδι να εκμεταλλευτεί τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά της Pro έκδοσης, θα πρέπει ο δημιουργός του να κυκλοφορήσει ένα ειδικό patch, κάτι που πολλές εταιρείες έχουν «αμελήσει»

Επιπλέον άλλες αλλαγές είναι η υποστήριξη voice chat κατά το remote play, προκαθορισμένα wallpaper αλλά και δυνατότητα status update για να ξέρετε πότε ένας φίλος σας συνδέθηκε στο PlayStation Network από την κονσόλα του ή από κάποια φορητή συσκευή.