Η κατηγορία των action καμερών παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των νέων κυκλοφοριών, της ενδεχόμενης παρουσίασης της GoPro HERO8 αλλά και της εισόδου ενός νέου παίχτη με πολλές αξιώσεις, της DJI που οι περισσότεροι την γνωρίζουν για τα drones που κατασκευάζει.

Ο βασιλιάς πάντως των action καμερών παραμένει η GoPro η οποία άλλωστε είναι αυτή που δημιούργησε και τη συγκεκριμένη κατηγορία φωτογραφικών μηχανών για όσους ασχολούνται με γρήγορα αθλήματα και ψάχνουν να βρουν μια ικανή κάμερα να βιντεοσκοπήσουν τη γρήγορη δράση. Μέσα από μια αρκετά αξιόπιστη διαρροή μάλιστα, βλέπουμε το τι ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία για τον επόμενο μήνα, όταν και αναμένεται να παρουσιάσει τη GoPro Hero8, την κορυφαία της action κάμερα.

Όπως αναφέρει το Photo Rumors, η νέα GoPro θα διαθέτει βελτιωμένο επεξεργαστή GP2 με ανάλυση 12MP ενώ ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Μάλιστα στην Full HD ανάλυση, θα υποστηρίζεται εγγραφή βίντεο στα 480 καρέ/δευτερόλεπτο, κάτι που δεν έχουμε συναντήσει από άλλη κάμερα της κατηγορίας.

Το δεύτερο κύριο χαρακτηριστικό αναμένεται να είναι ο ξεχωριστός σχεδιασμός της οθόνης η οποία θα μπορεί να τοποθετείται υψηλότερα από το όλο σώμα και να περιστρέφεται, έτσι ώστε οι video bloggers να βλέπουν ακριβώς τι περιλαμβάνει η εγγραφή τους. Η δυνατότητα αυτή αποτελεί απάντηση στην Osmo Action της DJI που διαθέτει δεύτερη μικρότερη οθόνη στο εμπρόσθιο τμήμα γι’αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Όλες οι λεπτομέρειες αναμένεται να γνωστοποιηθούν σε παρουσίαση της εταιρείας μέσα στον Σεπτέμβριο.