Πόσο κοντά είμαστε στο να δούμε τα πρώτα smartphones με εύκαμπτες οθόνες; Όπως όλα δείχνουν αρκετά κοντά, αφού μετά από τις πληροφορίες που θέλουν τη Samsung να παρουσιάζει το πρώτο της τέτοιο smartphone τον επόμενο χρόνο, το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την LG.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την κορεατική εταιρεία αναφέρουν ότι η LG έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή OLED οθονών 6ης γενιάς οι οποίες θα είναι σε μεγάλο βαθμό εύκαμπτες και θα χρησιμοποιηθούν σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών συμπεριλαμβανομένου και smartphones. Μάλιστα τα σχέδια της LG δε φαίνεται να διαφέρουν από αυτά που ανακοίνωσε η Lenovo πριν μερικούς μήνες, αφού όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας IGNIS που συνεργάζεται με την LG στην παραγωγή τέτοιων οθονών, «οι καταναλωτές θα έρθουν σύντομα σε επαφή με smartphones που μπορούν να μετατραπούν σε tablets».

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η LG έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια τα smartphones G Flex και G Flex 2, τα οποία διέθεταν κυρτή οθόνη σε συγκεκριμένη γωνία και χωρίς ο χρήστης να μπορούσε να τη λυγίσει περισσότερο. Και τα δύο smartphones δε συνάντησαν κάποια σημαντική εμπορική επιτυχία όμως έδειξαν καθαρά τις δυνατότητες της LG στον κατασκευαστικό τομέα και στην καινοτομία.