Μια εντυπωσιακή εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν εντελώς δωρεάν οι κάτοχοι iPhone και σύντομα Android συσκευών, με την ονομασία Prisma.

Το Prisma αναλαμβάνει να μετατρέψει τις φωτογραφίες σας σε ζωγραφιές, με την ενσωμάτωση μιας σειράς φίλτρων που καθένα δίνει ένα διαφορετικό και πάντα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή είναι αρκετά εξελιγμένη σύμφωνα με την εταιρεία που έχει δημιουργήσει το Prisma, αφού γίνεται χρήση νευρωνικών δικτύων και επαυξημένης πραγματικότητας. Συγκεκριμένα η ενσωμάτωση του κάθε φίλτρου στη φωτογραφία διαφέρει ριζικά απ’ αυτή που βλέπουμε στο Instagram αφού η ενσωμάτωση δε γίνεται πάνω στη φωτογραφία αλλά η εφαρμογή εξετάζει όλα τα δεδομένα της φωτογραφίας, προχωρώντας στις κατάλληλες αλλαγές για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, η φωτογραφία μετατρέπεται σε μια εξαιρετική ζωγραφιά, ενώ σύντομα θα υπάρξει ενσωμάτωση των φίλτρων του Prisma και σε βίντεο που έχετε κάνει λήψη με το smartphone σας. Για την ώρα η εφαρμογή κυκλοφορεί μόνο για iPhone μέσα από το App Store όμως η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέσα στο μήνα θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία της Android έκδοσης με τις ίδιες δυνατότητες.