Μιλήσαμε για τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχει κάθε φοιτητής με την έναρξη του νέου έτους. Πάμε να δούμε τώρα, ποιες είναι εκείνες οι εφαρμογές που θα τον βοηθήσουν να έχει ένα πλήρες tablet!

1. RealCalc (Android) (Free)

Το RealCalc είναι εφαρμογή για επιστημονικό κομπιουτεράκι που περιλαμβάνει ένα μεγάλο πακέτο δυνατοτήτων χωρίς διαφημίσεις. Η σχεδίασή του θυμίζει το παραδοσιακό επιστημονικό κομπιουτεράκι και προσφέρει αλγεβρικές και τριγωνομετρικές υπηρεσίες. Υποστηρίζει δυαδικό, οκταδικό και δεκαεξαδικό mode, ενώ η extra version προσφέρει και κλασματικούς υπολογισμούς.

2. CamScanner

Ποτέ δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει πότε θα του χρειαστεί να σκανάρει κάτι. Μπορεί να είναι σημειώσεις διδάκτορα, σημειώσεις από το διάβασμά του, αριθμούς από αγγελίες και οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σκανάρει και βοηθά στο καθάρισμα της εικόνας. Στη συνέχεια με πολύ απλό τρόπο ο φοιτητής μπορεί να στείλει το σκαναρισμένο file με email ή ακόμα και fax!
(Ξέρω ότι το σκεφτήκατε για την ώρα της εξέτασης. Don’t!)

3. Evernote

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές του play store. O βασιλιάς των σημειώσεων επιτρέπει στον φοιτητή να κρατά και κυρίως να οργανώνει τις σημειώσεις του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι δε, τόσο δημοφιλής εφαρμογή, που πολλά tablets την έχουν προεγκατεστημένη!

4. Udemy

Το Udemy δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τη γνώση που λαμβάνουν οι φοιτητές από τα πανεπιστήμια. Στην πραγματικότητα όμως είναι η καλύτερη εφαρμογή που μπορεί να βρει κάποιος ως συμπληρωματική στις σπουδές του! Περιλαμβάνει έναν μεγάλο όγκο από classes, όπως computer science, programming, 3D graphics, Microsoft Office, Adobe products και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

5. PowerPoint OpenOffice Remote

Μία εφαρμογή που βοηθάει τους φοιτητές να εντυπωσιάσουν στις παρουσιάσεις στη σχολή. Αυτό που κάνει είναι πολύ απλό. Αφού το εγκαταστήσετε στο tablet σας, σας επιτρέπει να χειρίζεστε την παρουσίασή σας, ανεξάρτητα με το περιβάλλον που έχετε χρησιμοποιήσει για να τη δημιουργήσετε (Linux, Mac, Windows)! Μπορείτε να βλέπετε όλα τα slides (ακόμα και αυτά περιέχουν ήχο ή/και βίντεο) και να το χρησιμοποιήσετε είτε σαν preview για την επόμενη διαφάνεια είτε για να μεταβείτε σε αυτήν, απευθείας από το tablet σας!

 Εσάς, ποια είναι η αγαπημένη σας εφαρμογή; Βοηθήστε να μεγαλώσει η λίστα, στα σχόλια!