Το Libra, αποτελεί ίσως το πιο φιλόδοξο σχέδιο του Facebook, ένα κρυπτονόμισμα που θέλει να δώσει τη δυνατότητα συναλλαγών ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό, ή έχουν δυσκολία στο να έχουν σχετικές υπηρεσίες.

Έχοντας ανακοινώσει ότι το Libra θα κάνει το ντεμπούτο του το 2020 με τη στήριξη τεράστιων ονομάτων από το χώρο της τεχνολογίας, και του χρηματοπιστωτικού τομέα, το Facebook περνάει ίσως την πιο δύσκολη εβδομάδα του αφού αρκετά από τα ιδρυτικά στελέχη, αποσύρουν τελικά την υποστήριξή τους στο όλο εγχείρημα. Την αρχή έκανε το PayPal ενώ χθες, η Visa, η Mastercard, το eBay αλλά και η Stripe, προχώρησαν σε παρόμοιες ανακοινώσεις, αφήνοντας το Libra χωρίς κάποια δυνατότητα εκκαθάρισης συναλλαγών εντός των ΗΠΑ.

Ο λόγος που όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα απέσυραν την υποστήριξή τους, φαίνεται ότι είναι τα αυξανόμενα προβλήματα που συσσωρεύονται γύρω από το Libra και έχουν να κάνουν τους αυστηρούς ελέγχους που θέλουν να επιβάλουν οι ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ακόμα και η Ε.Ε είναι έτοιμη να υποβάλει το Facebook και το Libra σε στενό πλαίσιο λειτουργίας και σε καμία περίπτωση να το αφήσουν ανεξέλεγκτο.

Η κατάσταση ίσως ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα όταν και έχει προγραμματισθεί το πρώτο συνέδριο του Libra όπου θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα ιδρυτικά στελέχη τ9υ κρυπτονομίσματος.