Αν σας αρέσουν τα extreme sport, καταγράφετε τις τρέλες σας σε βίντεο και έχετε σκοπό να περάσετε από την IFA του Βερολίνου, κάντε μια στάση στο περίπτερο της Easypix (αίθουσα 17, περίπτερο 116). Εκεί η εταιρεία παρουσιάζει τέσσερις νέες βιντεοκάμερες δράσης της οικογένειας GOes Xtreme.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι τέσσερις συσκευές είναι πολύ ανθεκτικές, αδιάβροχες και αντικραδασμικές και ενδείκνυνται για ακραίες εφαρμογές. Η νέα σειρά GOes Xtreme αποτελείται προς το παρόν από τα μοντέλα GoXtreme Xtasy (εγγράφει με ταχύτητα 60 fps), GoXtreme Race (με οθόνη αφής 2 ιντσών), GoXtreme WiFi (με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας) και το μικροσκοπικό GoXtreme Nano (που ζυγίζει μόλις 25 g).

Το Easypix GoXtreme Xtasy, ο χειρισμός του οποίου πραγματοποιείται από δύο μόνο κουμπιά, διαθέτει ευρυγώνιο φακό 170° και εγγράφει βίντεο σε ποιότητα 1080p (H.264) με ταχύτητα 30 fps. Αν μειώσετε την ανάλυση σε 720p, η ταχύτητα αυξάνεται στα 60 fps. Επίσης, τραβάει φωτογραφίες με ανάλυση έως και 5 Megapixel. Χάρη στο κλειστό περίβλημα αλουμινίου, το XTasy είναι πολύ ανθεκτικό και αδιάβροχο σε βάθος έως και 10 m. Επίσης, διαθέτει μια έξοδο HDMI, υποδοχή για κάρτες μνήμης microSDHC χωρητικότητας έως και 32 GB και μια μπαταρία 1200 mAh που διαρκεί για έως και 2,5 ώρες. Το GoXtreme XTasy κοστίζει περίπου 200 Ευρώ (ενδεικτική τιμή) και στη συσκευασία του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ένα στήριγμα ποδηλάτου και ένα στήριγμα κράνους.

Το Easypix GoXtreme Race διατίθεται σε ασημί και κόκκινο χρώμα, έχει οθόνη αφής 2 ιντσών και ευρυγώνιο φακό 120° και εγγράφει βίντεο με ανάλυση 720p. Το περίβλημά του είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και τριών μέτρων. Η βιντεοκάμερα διαστάσεων 6,4 x 4,3 x 2,7 cm ζυγίζει 48 g, υποστηρίζει κάρτες μνήμης microSD (μέγ. 32 GB), προσφέρεται με μια σειρά στηριγμάτων και κοστίζει περίπου 100 Ευρώ (ενδεικτική τιμή).

Το Easypix GoXtreme WiFi μπορεί να μεταδίδει μέσω Wi-Fi τις εγγραφές σε κινητές συσκευές σε πραγματικό χρόνο. Όπως και το μοντέλο Race, είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και τριών μέτρων, υποστηρίζει κάρτες microSD χωρητικότητας έως και 32 GB και ενσωματώνει ευρυγώνιο φακό 120°, αλλά εγγράφει βίντεο σε ποιότητα Full HD (1080p). Το GoXtreme WiFi διαστάσεων 6,0 x 3,8 x 2,3 cm και βάρους 66 g διατίθεται επίσης με ποικίλα αξεσουάρ και κοστίζει περίπου 150 Ευρώ (ενδεικτική τιμή).

Αν προτιμάτε κάτι ακόμη πιο ελαφρύ, η κατάλληλη επιλογή για εσάς είναι το Easypix GoXtreme Nano με διαστάσεις 5,4 x 2,4 x 3,3 cm και βάρος μόλις 25 g. Το Nano είναι επίσης αδιάβροχο (έως τα 3 m), εγγράφει βίντεο με ανάλυση 720p, υποστηρίζει κάρτες microSD χωρητικότητας έως 32 GB και ενσωματώνει ευρυγώνιο φακό 120°. Προσφέρεται, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, με ποικίλα αξεσουάρ και κοστίζει περίπου 70 Ευρώ (ενδεικτική τιμή).