Για τέταρτη φορά ο ιαπωνικός οίκος έκδοσης οικονομικών βιντεοπαιχνιδιών, D3 Publisher, καλεί τους παίκτες να υπερασπιστούν τη γη από τους εξωγήινους, οι οποίοι επιτίθενται στις μεγαλουπόλεις με ρομπότ και γιγάντια έντομα. Η τελευταία εισβολή ξεκινά σε λίγες εβδομάδες: το Earth Defense Force 2025 θα κυκλοφορήσεις στις 21 Φεβρουαρίου για το PS3 και το Xbox 360.

Από το 2005 ο εκδοτικός οίκος D3 Publisher σε συνεργασία με τους προγραμματιστές της Sandlot ψυχαγωγεί τους φαν του είδους Trash Movie με τη σειρά Earth Defense Force, το πρώτο μέρος της οποίας γνωρίσαμε μέσω του απλού τίτλου Monster Attack για το PS2. Το 4ο επεισόδιο, το οποίο διατίθεται ήδη στην Ιαπωνία από το καλοκαίρι του 2013, φτάνει και στην Ευρώπη μέσα σε λίγες εβδομάδες από την Namco Bandai. Για άλλη μια φορά ο γαλάζιος πλανήτης δέχεται την επίθεση εξωγήινων, ενώ αυτή τη φορά συμμετέχουν στη μάχη ακόμη και γιγαντιαία έντομα και ρομπότ.

Έως και τέσσερα άτομα μπορούν να συνεργαστούν για να υπερασπιστούν τις πόλεις του πλανήτη γη επιλέγοντας μία από τις τέσσερις κατηγορίες ηρώων (Ranger, Wing Diver, Air Raider, Fencer) και χρησιμοποιώντας διαφορετικά οπλικά συστήματα και οχήματα, όπως π.χ. άρματα μάχης και ελικόπτερα. Φυσικά, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Αλλά αν, κατά λάθος (ή επίτηδες), γκρεμίσετε κάποιον ουρανοξύστη, ευτυχώς δεν θα έχετε συνέπειες.

Στο παρακάτω τρέιλερ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το αναμενόμενο υπερθέαμα: