Νέα παιχνιδοκονσόλα παρουσίασε η Microsoft στην E3, που δεν είναι άλλη από το Xbox One S, τη “slim” έκδοση του Xbox One που έρχεται με ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά.

Με μέγεθος κατά 40% μικρότερο από αυτό του μεγάλου του αδερφού, το Xbox One S έρχεται σε άσπρο χρώμα και με το τροφοδοτικό πλέον να είναι ενσωματωμένο μέσα στην κονσόλα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε Xbox κονσόλα. Αν και οι επιδόσεις της νέας κονσόλας είναι ίδιες με αυτή του προκατόχου της, εντούτοις μια πολύ σημαντική αλλαγή αφορά το ενσωματωμένο blu-ray player το οποίο μπορεί να αναπαράγει τους νέους blu-ray τίτλους που κυκλοφορούν σύντομα στην αγορά με Ultra HD ανάλυση. Η αναπαραγωγή Ultra HD/4K περιεχομένου δε θα γίνεται αποκλειστικά από το blu-ray player αφού το Netflix ετοιμάζει τη δική του εφαρμογή για την κονσόλα με δυνατότητα streaming video στη συγκεκριμένη ανάλυση.

Σε ότι αφορά το gaming, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Xbox One S είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του Xbox One, με χειριστήριο το οποίο έχει καλύτερο κράτημα αλλά και δυνατότητα bluetooth προκειμένου να συνδεθεί πολύ πιο εύκολα με Windows 10 υπολογιστές.

Το Xbox One S κυκλοφορεί στις αρχές Αυγούστου με σκληρό δίσκο 500GB και τιμή $299 ενώ για σύντομο χρονικό διάστημα θα διατεθεί μοντέλο με δίσκο 2TB και τιμή $399.