Στις 13 Οκτωβρίου, το PlayStation 4 θα αποκτήσει υποστήριξη παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας, με τη Sony να διαθέτει στην αγορά τη συγκεκριμένη ημέρα το PlayStation VR.

Το PlayStation VR είναι το αποκλειστικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation 4, φέρνοντας μαζί του μέχρι το τέλος του έτους περισσότερους από 50 τίτλους. Στην Ελλάδα και φυσικά στα MediaMarkt, η συσκευή θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα, με την τιμή να έχει οριστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στα €399.

Στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που θα κυκλοφορήσουν για το σύστημα της Sony ξεχωρίζουν τα EVE: Valkyrie, Until Dawn: Rush of Blood, Battlezone, Wayward Sky, RIGS Mechanized Combat League κ.α. Ήδη στην έκθεση E3 έχουν ανακοινωθεί σημαντικές κυκλοφορίες παιχνιδιών για το επόμενο έτος όπως το Batman, το Star Wars Battlefront: X-Wing, Final Fantasy XV, αλλά και τα Fallout και Doom.

PlayStation VR στις 13 Οκτωβρίου, με νέο PS VR Aim χειριστήριο για VR FPS παιχνίδια

Παράλληλα η Sony ανακοίνωσε και ένα ειδικό χειριστήριο με την ονομασία  PS VR Aim Controller, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις των FPS παιχνιδιών, ανεβάζοντας την όλη εμπειρία gaming σε ακόμα πιο αληθοφανή επίπεδα.