Οι “ζωντανές” εμφανίσεις κλείνουν με τη Sony.

 

Μια από τις πιο γεμάτες και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις Τύπου των τελευταίων χρόνων μας επιφύλασσε για φέτος η Sony. Έχοντας διαγράψει μια πολύ καλή εμπορική πορεία μέχρι σήμερα με το PS4, η ιαπωνική εταιρεία προσπάθησε να δώσει έμφαση σε αυτό που λείπει μέχρι στιγμής από τη νέα γενιά: Τα παιχνίδια.
 
Τα ηνία της παρουσίασης είχε ο πρόεδρος της SCE, Andrew House, και η έναρξη έγινε με ένα εκτενές video του Destiny, μέσα από το οποίο είδαμε για πρώτη φορά σημαντικά στοιχεία που αφορούν στο σενάριο του τίτλου της Bungie και όχι απλά και μόνο στο gameplay. Όπως προστάζουν οι εποχές σε ό,τι αφορά multiplatform παιχνίδια, το προνόμιο του PS4 για το Destiny έχει να κάνει με έξτρα περιεχόμενο και μια beta που θα ξεκινήσει σύντομα. 
 
 SONY_PC_01

Τη σκυτάλη πήρε μια αποκλειστικότητα, η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα. Στο The Order: 1886 θα υπάρχει το υπερφυσικό στοιχείο, και δεν θα έχουμε να κάνουμε απλά με ένα shooter σε ένα cyber punk βικτωριανό Λονδίνο. Στο video που παρουσιάστηκε είδαμε έναν εκ των πρωταγωνιστών να αντιμετωπίζει ένα παράξενο πλάσμα, που αρχικά έμοιαζε με ζόμπι, αλλά στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε κάποιας μορφής λυκάνθρωπο. Το trailer ήταν real time, αλλά με έντονη κινηματογραφική αίσθηση και άφησε καλές εντυπώσεις.

Ένας νέος τίτλος για το PS4 παρουσιάστηκε στη συνέχεια, το Entwined.  Πρόκειται για ένα “new age” τίτλο, που θυμίζει κάτι από Rez, είναι διαθέσιμο από σήμερα και έρχεται για να συμπληρώσει μια μεγάλη γκάμα indie τίτλων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν λίγο μετά το Entwined.

Περνώντας σε πιο τρανταχτά ονόματα, είδαμε κάτι που θύμισε το inFAMOUS 2. Το Second Son θα αποκτήσει ένα stand alone παιχνίδι, το inFAMOUS: First Light, το οποίο θα “τρέχει” και μόνο του, αλλά θα προσφέρει έξτρα προνόμια σε όποιον έχει ήδη στην κατοχή του το Second Son. Hρωίδα εδώ είναι η Fetch Walker, την οποία γνωρίσαμε στο Second Son.

Αποκλειστικοτήτων συνέχεια, με το LittleBigPlanet 3 (που έρχεται από τη Sumo Digital και όχι τη Media Molecule) και το άκρως αναμενόμενο “Project Beast”, που πλέον μετονομάζεται σε Bloodbone και στην ουσία αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη σειρά Souls (Demon’s/ Dark).

Σχεδόν 45 λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου ήρθε η ώρα για multiplatform παιχνίδια, όπως τα Battlefield: Hardline, Far Cry 4 (που στο gameplay video που παρουσιάστηκε έδειχνε πανέμορφο και θα επιτρέπει σε φίλους αυτών που το έχουν στην κατοχή τους να παίζουν online χωρίς να έχουν το παιχνίδι), Dead Island 2, Disney Infiniti και Magicka 2.

Μια ακόμα έκπληξη (πολύ ευχάριστη θα λέγαμε) ήρθε από την ανακοίνωση της επανακυκλοφορίας σε βελτιωμένη μορφή του πολυαγαπημένου, κλασικού, θρυλικού (όπως αλλιώς θέλετε πείτε το) Grim Fandango του Tim Schafer από τη χρυσή εποχή της Lucasarts. Για την ώρα, η επανέκδοση του Grim Fandango αποτελεί αποκλειστικότητα για τα συστήματα της Sony.

Νέων τίτλων συνέχεια με την ανακοίνωση του Let it Die -διά χειρός Suda 51-, μια πανέμορφη επανεμφάνιση έκανε το “Elite του 21ου αιώνα” το πολλά υποσχόμενο No Man’s Sky, είδαμε gameplay από Mortal Kombat X, Batman Arkham Knight και Grand Theft Auto V, ενώ δεν έλειψε σύντομη αναφορά σε υπηρεσίες ταινιών, αριθμούς, το VR Project Morpheus και τη δυνατότητα upload των gameplay videos στο YouTube που θα έρθει σύντομα στο PS4.

Και οι σχεδόν δύο ώρες της συνέντευξης Τύπου της Sony έκλεισαν ιδανικά, με την ανακοίνωση του νέου Uncharted, που φέρει τον υπότιτλο “A Thief’s End”.