Γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό η Microsoft θα παρουσιάσει ένα νέο Xbox One το οποίο δε θα διαθέτει οπτικό δίσκο και κάθε παιχνίδι θα πρέπει να κατέβει ψηφιακά στο δίσκο της κονσόλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft σκοπεύει να συνδυάσει δύο συνδρομές σε μία.

Πληροφορίες του γνωστού leaker @h0x0d αναφέρουν ότι η Microsoft θα συνοδεύσει την κυκλοφορία του νέου Xbox με μια νέα συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα συνδυάζει τα προνόμια του Xbox Live Gold με αυτά του Xbox Game Pass.

Μέσω του Xbox Live Gold, ο κάτοχος της κονσόλας μπορεί να παίζει multiplayer παιχνίδια με άλλους χρήστες ενώ το Xbox Game Pass αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα υπηρεσία της Microsoft που κάθε ενδιαφερόμενος έχει στη διάθεσή σου μια συλλογή από 100 και πλέον παιχνίδια για να κατεβάσει.

Το κόστος σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φτάσει τα $14,99 μηνιαίως, εξοικονομώντας $5 στην περίπτωση που ο χρήστης προμηθευόταν ξεχωριστά τις δύο συνδρομές.

Τα παραπάνω σχέδια της Microsoft δεν έχουν να κάνουν με την υπηρεσία streaming xCloud, περισσότερα για την οποία θα μάθουμε τον προσεχή Ιούνιο στην έκθεση E3.