Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Facebook κυριαρχεί στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όμως τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο δημιουργός του, Mark Zuckerberg εντυπωσιάζουν αφού πλέον το Facebook απαριθμεί 2 δισεκατομμύρια μέλη.

Ο αριθμός αυτός φέρνει το Facebook αρκετά πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό αφού το Twitter διαθέτει 328 εκατομμύρια μέλη, το Snapchat, 255 εκατομμύρια μέλη ενώ το YouTube έχει συμπληρώσει ήδη το 1.5 δισεκατομμύρια μέλη. Ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκαν 8 χρόνια προκειμένου το Facebook να πιάσει το στόχο του 1 δισ. χρηστών, και ακόμη 5 χρόνια προκειμένου να ανέβει από το 1 στα 2 δισεκατομμύρια μέλη. Επιπλέον ένα ακόμη ενδιαφέρον επίσημο στατιστικό στοιχείο αναφέρει ότι 800 εκατομμύρια χρήστες του κάνουν έστω και ένα Like καθημερινά. Τα groups (ομάδες) της ιστοσελίδας συνεχίζουν να συναντούν μεγάλη επιτυχία με περισσότερα από 1 δισ. μέλη να συμμετέχουν κάθε μήνα σε κάποιο από αυτά ενώ 175 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Love reaction κάθε μέρα.

Βρες εδώ το κατάλληλο smartphone για να μιλάς με όλους τους φίλους σου

Στο μήνυμά του ο Zuckerberg επαναλανβάνει ότι στόχος του Facebook είναι η διασύνδεση όλου του κόσμου φέρνοντας τον πιο κοντά και δίνοντας του τα κατάλληλα εργαλεία για άμεση επικοινωνία.