Γνωρίζαμε ότι το Android είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη mobile πλατφόρμα αλλά η μεγαλύτερη πλατφόρμα γενικώς, με τη Google να έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πλέον το γνωστό ρομποτάκι βρίσκεται σε περισσότερες από 2 δισ. συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δύο δισεκατομμύρια χρήστες Android, δηλαδή κάτι λιγότερο από το 1/3 του πλυθησμού της γης.

Η Google διευκρινίζει ότι ο αριθμός αυτός αφορά μόνο smartphones και tablets και όχι κάποια άλλη συσκευή που ενσωματώνει το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα όπως media players, έξυπνα ρολόγια, εγκαταστάσεις Android Auto κ.α

Ειδικά για τα κινητά τηλέφωνα, η κυριαρχία του Android είναι σχεδόν ολική αφού 9 από τα 10 smartphones της αγοράς τρέχει κάποια έκδοσή του, με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει σε άλλους κατασκευαστές και κυρίως την Apple και το iOS. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία γύρω από την επέλαση του Android στην αγορά είχαν γίνει γνωστά πριν 2 χρόνια περίπου όταν η Google είχε ανακοινώσει ότι οι χρήστες της πλατφόρμας έφταναν το 1.4 δισεκατομμύριο. Ακόμα θεωρείται σίγουρο ότι η παρουσία του Android και σε άλλες κατηγορίες Gadget είναι αρκετά μεγάλη ασχέτως αν η εταιρεία δε θέλει για την ώρα να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.