Εξαιρετική αρχή έχει κάνει στην αγορά το Nintendo Switch, η νέα κονσόλα της Nintendo σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία και τα επίσημα νούμερα που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες στα πλαίσια των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Μέχρι στιγμής η Nintendo έχει πουλήσει 2,76 εκατομμύρια κονσόλες Switch ενώ ενδεικτικό είναι ότι την ίδια στιγμή έχει πουλήσει 3,84 εκατομμύρια τεμάχια του παιχνιδιού Zelda: Breath of the Wild το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά για την κονσόλα. Κάτι τέτοιο εξηγείται από τη στιγμή που πολλοί έχουν προχωρήσει στην αγορά ίσως του καλύτερου παιχνιδιού της κονσόλας μέχρι στιγμής, περιμένοντας να προμηθευτούν την κονσόλα τις επόμενες εβδομάδες όταν και θα εξομαλυνθούν τα προβλήματα διαθεσιμότητας.

Η Nintendo πάντως αναφέρει ότι οι μεγάλες πωλήσεις της νέας της κονσόλας θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, με τους υπολογισμούς της εταιρείας να φέρουν το Switch να συμπληρώνει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το τέλος Απριλίου του 2018. Συγκριτικά, το Wii U είχε συνολικές πωλήσεις όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην αγορά 13 εκατομμυρίων, κάτι που σημαίνει ότι το Switch θα το φτάσει με ένα μόνο χρόνο παρουσίας στην αγορά.