Μία νέα εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν από σήμερα οι κάτοχοι XBOX One, αυτή του Dropbox, της διάσημης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων σας στο cloud και πρόσβασης σ’ αυτά απ’ οπουδήποτε.

Το Dropbox διαθέτει εφαρμογές στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες και πλέον κάνει την εμφάνισή του και στο Xbox One, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν αποθηκεύσει φωτογραφίες στην υπηρεσία, να τις δουν στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής τους. Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για φωτογραφίες αλλά για βίντεο και άλλα αρχεία, με τον χειρισμό να γίνεται είτε με το χειριστήριο του Xbox One είτε με το ειδικό τηλεχειριστήριο της κονσόλας.

Άλλες δυνατότητες που παρέχονται είναι ο σχολιασμός αρχείων, το ανέβασμα αρχείων αλλά και ο εύκολος διαμοιρασμός αρχείων με φίλους. H αναπαραγωγή βίντεο γίνεται μέσω streaming, χωρίς να χρειάζεται να κατέβουν πρώτα τοπικά. Αναμενόμενα, το Dropbox του Xbox One είναι μια Universal εφαρμογή, κάτι που σημαίνει ότι μοιράζεται αρκετό κοινό κώδικα με την εφαρμογή για τα Windows 10 συστήματα που μπορούμε να κατεβάσουμε από το Windows Store.

Το κατέβασμα της εφαρμογής μπορεί να γίνει μέσω του Xbox Store.