Τα drones γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία, όμως αρκετοί κάτοχοι δεν δίνουν σημασία στους κανόνες ασφαλούς πτήσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Το DroneGun όμως δίνει λύσεις!

Για τις περιπτώσεις αυτές αλλά και άλλες όπου κάποιο drone χρησιμοποιείται για κακόβουλες πράξεις, αρκετές εταιρείες έχουν αναπτύξει λύσεις αντιμετώπισης, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνουν την καταστροφή του drone. Το DroneGun είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές λύσεις απενεργοποίησης drone, χωρίς μάλιστα να οδηγεί στην καταστροφή του αλλά στην ασφαλή προσγείωσή του ακόμα και από απόσταση 2 χιλιομέτρων. Έχοντας βάρος 6 κιλών, ο χειριστής του DroneGun αρκεί να σημαδέψει το drone όσο αυτό βρίσκεται στον αέρα, και άμεσα απενεργοποιείται οποιοδήποτε ασύρματο σήμα αυτό λαμβάνει, συμπεριλαμβανομένου και του GPS/GLONASS. Στη συνέχεια και με απόλυτη ασφάλεια, ο χειριστής μπορεί να προσγειώσει το drone αλλά και να εντοπίσει το χώρο από τον οποίο αυτό απογειώθηκε, εντοπίζοντας έτσι τον κάτοχό του.

Το DroneGun αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα μόλις ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα, με τη χρήση του να προορίζεται κυρίως σε περιπτώσεις δολιοφθοράς ή σε αεροδρόμια όπου ασυνείδητοι πετάνε τα drone τους, αυξάνοντας την πιθανότητα σύγκρουσης με κάποιο αεροπλάνο.