Οι Αμερικανοί απολαμβάνουν αυτό το μικρό αριστούργημα ήδη από το καλοκαίρι στο PS3 και το PS Vita. Τώρα έρχεται επιτέλους και στην Ευρώπη. Το Dragon’s Crown διατίθεται ήδη στο εμπόριο και πρόκειται για ένα προκλητικό μείγμα RPG δράσης και Beat’em Up με ιδιαίτερη μηχανική παιχνιδιού και εξαιρετική παρουσίαση. Μάλιστα, στις ΗΠΑ δέχτηκε κάποια κριτική για τα πλούσια γραφικά του.

Η απεικόνιση ορισμένων γυναικείων χαρακτήρων στο Dragon’s Crown – π.χ. της αμαζόνας και της μάγισσας (δύο από τους έξι διαθέσιμους φανταστικούς χαρακτήρες) – θεωρήθηκε πολύ υπερβολική, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι ασυνήθιστο για τα ιαπωνικά έργα. Αν μπορείτε να παραβλέψετε την έντονη θηλυκότητα, με το Dragon’s Crown θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα εξαιρετικά σκηνοθετημένο, προκλητικό και συναρπαστικό παιχνίδι δεξιοτήτων στην οθόνη σας.

Αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός από τους έξι ήρωες (ή στη λειτουργία multiplayer μαζί με έως και τρεις συντρόφους) ο παίκτης αντιμετωπίζει ολόκληρες λεγεώνες φανταστικών τεράτων και μερικούς εντυπωσιακούς αρχηγούς, και συλλέγει εμπειρία, χρυσό και άλλα λάφυρα. Η ομάδα των ηρώων γίνεται σταδιακά ισχυρότερη, αποκτά νέες δεξιότητες και αμύνεται ολοένα και πιο αποτελεσματικά. Οι συναρπαστικές συγκρούσεις είναι μεν προκλητικές, αλλά μεγαλύτερο κίνητρο – όπως και στο RPG δράσης Diablo – προσφέρει η αναζήτηση καλύτερου εξοπλισμού. Το Dragon’s Crown διατίθεται ήδη για το PS3 και το PS Vita και προσφέρεται με μια λειτουργία Cross Save, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά του σκορ από τη μία κονσόλα στην άλλη.