Τον Ιανουάριο, η Nintendo ανακοίνωνε ότι ο Mario, ο γνωστός ήρωας των videogames και μασκότ της Ιαπωνικής εταιρείας, θα επέστρεφε στα smartphones με ένα νέο παιχνίδι, το Dr. Mario World.

Τελική, χρειάστηκε να περιμένουμε 6 μήνες για να μάθουμε ότι το παιχνίδι θα κάνει την εμφάνισή του στο App Store της Apple και το Play Store της Google στις 10 Ιουλίου. Το puzzle game Dr. Mario World θα διατεθεί δωρεάν, με τον παίχτη να χρειαστεί να αγοράσει μέσα από το παιχνίδι περιεχόμενο προκειμένου να έχει πρόσβαση σε επόμενες πίστες.

Διάβασε επίσης: Το Fresco είναι η νέα εφαρμογή της Adobe για το iPad

Σκοπός του γνωστού παιχνιδιού είναι να βοηθήσει ο παίχτης τον Mario (στο ρόλο του γιατρού και όχι του υδραυλικού) να αντιμετωπίσει ιούς, δίνοντάς τους κάψουλες του ίδιου χρώματος. Τα διάφορα επίπεδα του παιχνιδιού φανερώνουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ενώ ο χρήστης θα βρεθεί αντιμέτωπος με διάφορους γρίφους και περιορισμένο αριθμό από κάψουλες.

Αναμενόμενα, η Nintendo έχει προσθέσει στο παιχνίδι στην ουσία ένα διαδικτυακό κατάστημα μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να προμηθευτεί διάφορα αντικείμενα -πληρώνοντας πραγματικά χρήματα- προκειμένου να έχει επιπλέον οφέλη στο παιχνίδι.