Το Plex αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες προτάσεις media player, με δυνατότητες που ξεφεύγουν όμως από τα στενά όρια της κατηγορίας αφού επιτρέπει τη δημιουργία ενός προσωπικού netflix.

Με τη νέα ανακοίνωση όμως, το Plex θέλει να γίνει πολύ περισσότερα, αφού από αυτή την εβδομάδα μπορεί και προσφέρει υπηρεσίες streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η δωρεάν διάθεσή τους, απλά με την εμφάνιση διαφημίσεων.  Σύμφωνα με τη Plex, « οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες με ριψοκίνδυνα/ ακραία σπορ, μουσικά ντοκιμαντέρ αλλά και Ινδικές ταινίες-μιούζικαλ (Bollywood)» από την πρώτη στιγμή χωρίς γεωγραφικά όρια αφού διατίθεται σε 200 χώρες.

Μερικές από τα παραδείγματα ταινιών και σειρών που περιλαμβάνονται στη συσκευασία είναι τα American Ultra, Frequency, Lord of War, Rain Man, Raging Bull, The Terminator, Thelma & Louise και Apocalypse Now. Το περιεχόμενο σύμφωνα με τη Plex θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.